Renault Laguna: G3 ingebouwt,maar gebruikt benzine

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Vorige week heb ik in mijn laguna een gas installatie laten plaatsen.Maar hij stottert tijdens het rijden op gas (en hij houd in).Op cruisecontrol is er ook niet mee te rijden,hij gebruikt de kickdown zomaar op een recht stuk e.d.
Maar na een dagje uit,zo'n 450km gereden te hebben,ging ik gas tanken,maar wat blijkt hij heeft me een kwart tank benzine verbruikt.terwijl hij alleen start op benzine. Afgelopen vrijdag was ik teruggeweest met de wagen,ivm het stotteren,dit is ook niet verholpen (hij vond het probleem niet),hier zou ik donderdag nog voor teruggaan. Maar zou het benzine verbruik ook hiermee te maken kunnen hebben en wat zou het kunnen zijn?

twingolaguna

Geplaatst door twingolaguna (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als de motor (gedeeltelijk) op 2 brandstoffen loopt, dan krijg je stotteren en al dat soort problemen.
Ik zou tot dat dit goed gerepareerd is, maar even op benzine blijven rijden om dure gevolgschades te voorkomen.

twingolaguna (0), 14 jaar geleden

ik heb net de bougie's vervangen en de luchtfilter maar hij loopt nog niet zoals het moet,
kun je het testen of hij zowel op gas en benzine loopt

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Ja, testen kan wel, maar met een professionele 4-gas meter of met uitlees-apparatuur.

twingolaguna (0), 14 jaar geleden

iemand vertelde mij dat je er een stekker af moet trekken op de leiding dan kon je zien ofde motor bleef lopen of dat hij uit ging

willyvan (5) PRO, 14 jaar geleden

evt stekker benzinepomp losmaken (als motor op gas loopt)als dan klachten weg zijn moet je kijken waarom ie bezine krijgt

pieterp9094 (0) PRO, 14 jaar geleden

Weet je zeker dat ie benzine verbruikt ? Moderne benzinemeters lopen n.l. tijdens het rijden op benzine ook terug. Meestal na een aantal keren starten dat ze weer terugspringen, of na tanken.

Probleem van het slechte lopen zou ik beginnen met de kijken of de auto op benzine goed loopt. Als dat zo is terug naar de inbouwer. Deze auto moet gewoon goed kunnen lopen op LPG.

Marcel74 (0), 14 jaar geleden

Zoek een Eurogas Specialist op http://www.autogasinfo.nl/LPG_installate... die u kan helpen.
Ook op het LPG forum op http://www.autogasinfo.nl/lpg-forum kunt u deze vraag stellen.

Succes

twingolaguna (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor de reacties,probleem is gelukkig verholpen. Hij loopt nu als een zonnetje zowel op benzine als op lpg. De thermokoppeling is vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.