Renault Laguna: Key card

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8-16V Dynamic

Hallo,
Beide sleutelkaarten van mijn Laguna heb ik al opengemaakt om het sluit-schakelaartje weer vast te solderen. Bij een is dit gelukt, bij de tweede echter niet. (solderen is wel gelukt maar is niet meer te gebruiken om te starten, wel om de deuren te openen en sluiten)
Nu heb ik vorige week via marktplaats een nieuwe card gekocht. Deze is bij de dealer in te leren/lezen, aldus de verkoper.
Toen ik echter hiervoor bij de dealer kwam, kreeg ik als argument dat een key card op basis van chassisnummers besteld moet worden.
Toen ik de verkoper hiermee confronteerde, was zijn reactie, dat hij 2 jaar geleden in Frankrijk drie cards had gekocht en twee daarvan door de dealer had laten inleren. Dit werkte perfect aldus de verkoper. Doordat hij zijn Laguna intussen verkocht had, was er een over.
Omdat ik meerdere advertenties tegenkom op Marktplaats vraag ik me af of er meer mensen zijn met soortgelijke problemen als de mijne?
Gegroet;
Hendrik

Hendrik50

Geplaatst door Hendrik50 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Petje57 (0) PRO, 14 jaar geleden

Ik denk dat een kroegbaas ook liever heeft dat je het bier bij hem koopt dan in de supermarkt...........

Gr.

Safrane10698 (0), 14 jaar geleden

Vroeger kon je idd een nieuwe kaart gewoon inleren eenmalig. Maar renault heeft de beveiliging verscherpt, en nu moet je dus op chasis nummer bestellen anders werkt het niet. En de dealer kan de kaart gewoon niet inlezen. Al zouden ze het willen lukt het nog niet.

Die kaarten die je gekocht heb kan je wel vergeten, leuk voor onderdelen.

Remi.laguna (115), 14 jaar geleden

Kaarten die op internet verkocht worden kun je niks meer mee ook al beweren ze vaak anders.
De meeste zijn gewoon oplichters die donders goed weten dat ze niet meer in te leren zijn.

Alleen via de dealer te bestellen op chassis nummer...........

't garagistje (0) PRO, 14 jaar geleden

Wie heeft het reeds geprobeerd om een lege kaart (die vrij te bestellen was) in te lezen?
Tegenwoordig kan men inderdaad de kaarten alleen via chassisnr bestellen maar als je nu zo'n lege liggen hebt zou die dan niet meer in te lezen zijn?
PS voor allen die kaarten zoeken op verkoopsites en zo, mocht een lege kaart toch kunnen ingelezen worden, is de kans er 1 te vinden haast onbestaand. Dus misschien beter niet via die weg aanschaffen.

abc (0) PRO, 14 jaar geleden

ik heb het geprobeerd maar werkt niet ,ik had de kaarten vroeger toen het kon op voorraad,toen de procedure werd verandert heb ik ze allemaal voor die tijd verkocht op 1 na omdat ik wou weten of het echt niet kon.
tijdens het aanbieden van de kaart kreeg ik de melding dat de kaart niet bij de auto hoorde of zoiets en de procedure werd afgebroken .was een nieuwe kaart verpakt in doosje en in plastic zakje die nog niet open was geweest .

dupl-u-31709-5dd14a3d62d53+del moral (0), 14 jaar geleden

Er is een reparatiewinkel uit Ede die reklame maakt op internet dat ze sleutelkaarten kan repareren. Prijs 35 euro en verzendingskosten.
Meestal zit er een schakelaar los.
grjes del moral

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.