Renault Laguna: G3 installatie werkt niet goed (motor valt vaak uit)

Bouwjaar: 1999, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

Hallo,


Ik heb een lagune van 1999 met een g3 installatie en 310500 km op teller.
Ongeveer bij elke keer als ik de koppeling in trap of in een file of stoplicht of gas los laat of op het moment van overschakelen valt de motor uit en heel soms schakelt hij naar benzine.
En soms met 80 km/h een bocht op de snel weg nemen waar ik de koppeling in trap om terug te schakelen motor valt uit en geen stuurbekrachtiging meer.

Ik heb de auto naar garage gebracht en die heeft hem afgesteld en een sensor vervangen vlak daarna probleem heel even weg en dan weer dezelfde film.

Kan iemand mij hier voor helpen.

Met verleidelijke groeten
ridou

ridou

Geplaatst door ridou (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

22 Reacties

AS1 (105), 15 jaar geleden

op benzine geen problemen?

ridou (0), 15 jaar geleden

Ja op binzene geen enkel probleem

Arsen (0), 15 jaar geleden

Hallo wat rar ik heb ook bijna hetzelfde probleem

Johannes5653 (0), 15 jaar geleden

Heb jij al een oplossing? Ik heb regelmatig hetzelfde probleem, 1.8 16v Laguna uit 2003 met Eurogas LPG. Ik rijd er al een tijdje mee rond, wordt niet erger.

Arsen (0), 15 jaar geleden

Hallo de oplossing heb ik nog niet en dat klopt wordt niet erger maar zelfs beter als een beetje normaal weer is Maar ik heb naar een bedrijf geveest daar kwamen ze tot idee gasverdamper te vernieuwen. Ik zit te denken doen of niet want dat ding is een van duurste verdampers Renzo Landi en kost het € 280 ex.btw .Ik denk volgende maand toch vervangen want zo rijden is een beetje lastig .

f.kOERHUIS (0) PRO, 15 jaar geleden

moet goedkoper kunnen
ik heb er een half jaar geleden ongeveer 210 euro voor betaald incl.

Arsen (0), 15 jaar geleden

Dan zal ik verder moeten zoeken

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

Arsen, als ik jou was, zou ik eens naar Volkel gaan (http://www.vanlankveld-autos.nl/ ), hij wist bij mij toen heel snel de oorzaak te vinden van mijn te hoge CO, terwijl de garage (universeel) en een gasspecialist er niet uit kwamen http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

Is vanaf jou nog wel te doen; Enschede is wat verder :-S

Bas_petiet (0) PRO, 15 jaar geleden

9 van de 10 keer zit het hem in de verdamper zoals eerder al vermeld staat

Arsen (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor de reactie en tip .Helaas garage in Volkel op dinsdag dicht maar ik ga wel heen .Als het word opgelost horen jullie nog wel

AS1 (105), 15 jaar geleden

de Eurogas computers geven ook veel problemen. Die zijn te repareren. Zie zoekfunctie.

sjaak10918 (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=AS1]de Eurogas computers geven ook veel problemen. Die zijn te repareren. Zie zoekfunctie.[/quote]
klopt Anne; de mijne was ook niet goed; en Willy heeft er een (door hem zelf gerepareerde) computer ingezet.

john laguna2 (0), 15 jaar geleden

Hallo lotgenot,

Ik had dit probleem ook gehad met mijn Laguna II op gas (G3)

Ik heb toen mijn gasklephuis laten schoommaken. Koste een paar tientjes. Probleem is nu (op een heeeel enkele keer na) weg.

Misschien het overwegen waard voordat je aan de duurdere oplossingen gaat denken.

Veel suc6, John

Arie533 (0), 15 jaar geleden

Hallo,

Ik heb hetzelfde probleem gehad met een Laguna II 1.8. Wat john zegt wil zeker helpen. Elders op dit forum staat ook hoe je een gasklephuis kan schoonmaken. Met een beetj ehandigheid is dat prima zelf te doen. Bij mij heeft het indertijd geholpen. Ook goede bougies en een schoon luchtfilter willen wel helpen. En er liep bij mij een slang (gelig en transparant) iets rechts onder het luchtfilter door (die moet je dan ook even weghalen) en in die slang zat een metalen huis en in dat huis zat een plunjer die de gasafvoer sloot bij gas loslaten, zodat de motor in toeren daalde. Als je die plunjer eruit haalt, daalt de motor minder snel in toeren en slaat de auto niet meer af. Ik heb dat toen gedaan en die combinatie van zaken hebben ervoor gezorgd dat mijn Laguna niet meer afsloeg. En dat terwijl in eerste instantie bij mij ook meteen geroepen werd dat het aan de verdamper lag...

Succes!

Arsen (0), 15 jaar geleden

maar mijn auto ploft ook

Arie533 (0), 15 jaar geleden

Kan kloppen. Had ik ook. Dat heet backfire. Als je op die zoekterm gaat rondkijken hier, dan kom je een hoop items tegen. Heb ik ook kunnen verhelpen door goede bougies, schoon luchtfilter en een schoongemaakt gasklephuis.

Arsen (0), 15 jaar geleden

Dan heb ik een vraag, na schoonmaken van gasklephuis is deze niet nodig om te opnieuw programmeren,want ik weet van golf dat moest zeker gebeuren anders loopt auto nog slechter

Arie533 (0), 15 jaar geleden

Nee, je kan een gasklephuis demonteren, schoonmaken en terugplaatsen en die hoeft niet ingeleerd te worden.

AS1 (105), 15 jaar geleden

bij een Laguna I kan het nog wel maar bij een recente auto moeten die krengen wel ingeleerd worden.

Arsen (0), 15 jaar geleden

Bedankt voor het tip ik ben vaandag naar Volkel gereden en als het goed is, is het probleem opgelost. Willy heeft klein 15 minuten getoverd en de auto ploft niet meer, over afslaan weet ik iets meer morgen als motor koud is.

Johannes5653 (0), 15 jaar geleden

Arsen, is het probleem opgelost? Weet je wat ze in Volkel gedaan hebben? Bij mij lijkt het probleem niet meer voor te komen met dit warmere weer.

Arsen (0), 15 jaar geleden

Volgens Willi had mijn auto een foute of niet goed werkende onsteking, Hij had nieuwe bougies origineel ingedraaid met een speciale vet ontstekingen geïsoleerd .Hij had nog iets met stappenmotor gedaan. Mijn auto nu ploft nu bijna niet meer en werkt stationeer goed als een beetje normale weer is (boven 10 graden) maar bij mij is toch verdamper veroorzaakt problemen want hij lekt door als bij koude motor auto op contact staat want ik ruik heel erg naar gas. Ik blijf nog rijden straks zie ik hoe en wat .

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.