Renault Laguna: ruiten bedienbaar bij afgesloten voertuig

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Wie kan mij meer info geven, op het moment dat ik de auto afsluit, is het nog steeds mogelijk dat ik de ruiten kan bedienen?
Dit komt eigenlijk door het volgende, ik ben een stroom verbruiker op aan 't sporen die er maar af en toe in zit.
Als ik met mijn ampere meter meet dan zit ik bij afgesloten voertuig op 0,22 A uiteraard teveel, echter als je ongeveer een 3/4 uur wacht zakt ie verder terug naar 0,02 A en dat is goed. wat mij opvalt is op het moment dat ik de auto afsluit dat de ruiten nog steeds bedienbaar zijn!
De accu is leeg naar ongeveer 10 uur, soms 1 x per week en soms 1x per maand. Volgens een schrijven van de Renault dealer heb ik al de relais vervangen van de achterruitverwarming en de voorschakeling van de ECU. echter hij doet het nog steeds, accu is nieuw van de dealer
dynamo laadt 14,4 V wie kan mij helpen ?

met vr. gr.

E.M.1

Geplaatst door E.M.1 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

Sander10757 (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb je na het afzetten van het contact wel je bestuurdersportier een keer geopend?

E.M.1 (0), 15 jaar geleden

Oh dat wist ik niet, goed dan heb ik dat ook uitgesloten, is het ook normaal dat je navigatierekenaar nog ongeveer een minuut een stroomafname heeft van 0,5 A nadat contact afgezet is en portier open en dicht is gemaakt ?

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Ja de navi sluit zich af na het uitzetten van het contact, dit duurt circa een minuut. Indien je tijdens het afsluiten de stroom onderbreekt is je navi defect. Let hier dus goed op.

E.M.1 (0), 15 jaar geleden

Safrane dank je voor de info, echter ben jij bovengenoemde klacht ook al eens tegen gekomen?

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Bij mij kan je de ramen wel bedienen als de motor uit is en auto van het contact, maar dan alleen met de kaart kan je ze bedienen. Ik kan de ramen ook wel bedienen met de motor uit en de kaart in de kaartlezer maar dan maak je contact) Maar kaart eruit en dan met de raam knoppen bedienen kan bij mij niet.

Wat je kan doen is tijdens het meten een voor een de zekeringen uit de auto trekken en kijken wanneer het te hoge verbruik stopt. Dan weet je in ider geval waar je moet zoeken. Gaat het display tussen je tellers wel uit bij afsluiten of blijft deze aan?

E.M.1 (0), 15 jaar geleden

display gaat wel uit, echter stroom afname is maar af en toe, dus dat is heel erg moeilijk zoeken, je moet het eigenlijk dus hebben met andermans ervaring,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.