Renault Laguna: storing esp en injectiesysteem

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 ide

Hallo mensen,

ik heb sinds kort een laguna 2.0 ide--die bij stationair draaien dus bij stoplichten,kruisingen,en noem maar op in storing valt en dan niet harder wil rijden dan 20 en gas geven gaat ook niet meer komt niet boven de 2000 toeren zeg maar.
het vreemde is dat als ik de airco aanzet de stationair toerental(uiteraard) omhoog gaat +/-900 en er dan geen last van heb alleen bij normaal stationair toerental van 800 toeren dus wel.
hij staat nu bij de renault dealer en die heeft ,m gister uitgelezen en hij geeft een foutmelding aan bij cilinder 3,
ze gaan nu de HD druksensor vervangen en hopelijk is dat genoeg.

Als dat niet het geval is zegt de dealer dat dan het probleem wel eens bij de HD brandstofpomp kan liggen--
ik geloof daar niet zo in--want anders hadden alle 4 cilinders een probleem moeten aangeven en hij rijd voor de rest wel oké.

de storing die de auto op het dashboard aangeeft is stop,injectieledje en esp,maar met de esp heeft het naar mijn mening ook niks te maken.

oja nog een kleinigheidje ahum,er zaten verkeerde bougies in gemonteerd(te kort) en de bougiedoppen van cilinder3 en 4 waren totaal gescheurd vies en verrot.ik kwam daar bij toeval achter om de reden dat hij een beetje trilde stationair en wat kracht miste.36 eurie bougies en 145 eurie kabelset tering wat een geld.
beunhazenwerk.

al met al krijg ik ,m vandaag als het goed is terug en dat zal me ook wel een beste duit kosten.
wie heeft er een oplossing voor dit probleem.

vr.gr,
pim

vanmiddag die puinbak weer opgehaald en weer 300 euro lichter,druksensor en drukvoeler vernieuwd de storing is weg,hopelijk voor ever---de totale kosten zijn nu al 690 euro en er komen ongetwijfeld nog vele kosten bij-want er mankeren nog een aantal dingen aan, mijn 1ste en gelijk laatste renault dat is nu al zeker.

pimroadking

Geplaatst door pimroadking (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Coke (0), 15 jaar geleden

Sja, Laguna is gelukkig een hele betrouwbare auto, Ahum..!
Gelukkig heb je je wagen bij de dealer met tenminste Bovag garantie gekocht.
De dealer zal hem vast maken, en jou kost het gelukkig niks.

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

en een laguna van het verkeerde bouwjaar en de verkeerde motor had je beter niet kunnen kopen maar heb je nu niets aan.
weet je wat de storingscode is/was.druksensor vervangen omdat die een storing heeft op cil 3 zie ik niet zitten (of er moeten meer storingen in staan en deze storing is te wijten aan verkeerde bougie's en defecte kabels)en zou dan ook vragen of je je geld terug krijgt als het niet opgelost is.ze zouden beter eerst compressie meten .geheugen wissen en rijden tot de storing er weer in komt .storing esp krijg je vaker als je storing inspuiting hebt omdat esp div signalen gebruikt van de inspuiting.

pimroadking (0), 15 jaar geleden

[quote=Coke]Sja, Laguna is gelukkig een hele betrouwbare auto, Ahum..!
Gelukkig heb je je wagen bij de dealer met tenminste Bovag garantie gekocht.
De dealer zal hem vast maken, en jou kost het gelukkig niks.[/quote]
als je garantie erbij neemt is het waarschijnlijk gratis ja,ik ging af op het uiterlijk en boekjes die erbij zaten en type verkoper/zaak zoals ik altijd doe en nooit eerder problemen mee gehad,nu een beetje moordneigingen maar dat verandert na een paar dagen hopelijk in poging tot ofzo.

van de week gaan we effe rond de tafel en kijken wat daar uitkomt.

pimroadking (0), 15 jaar geleden

[quote=abc]en een laguna van het verkeerde bouwjaar en de verkeerde motor had je beter niet kunnen kopen maar heb je nu niets aan.
weet je wat de storingscode is/was.druksensor vervangen omdat die een storing heeft op cil 3 zie ik niet zitten (of er moeten meer storingen in staan en deze storing is te wijten aan verkeerde bougie's en defecte kabels)en zou dan ook vragen of je je geld terug krijgt als het niet opgelost is.ze zouden beter eerst compressie meten .geheugen wissen en rijden tot de storing er weer in komt .storing esp krijg je vaker als je storing inspuiting hebt omdat esp div signalen gebruikt van de inspuiting.[/quote]
na het vervangen van druksensor en drukvoeler is de storing nu weg---maar ik ben dat blije gevoel toen ik ,m vorige week ophaalde allang niet meer--helemaal nu ik al die recenties van die laguna,s heb gelezen.
hij gaat zo snel mogenlijk weer weg.--------er is werkelijk geen enkel onderdeeltje wat het lang uithoudt van de laguna,maar afijn is een dure les.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.