Renault Laguna 1994: Galopperen, maar niet altijd

Bouwjaar: 1994

Laguna heeft 2 foutkodes en probleem doet zich nu natuurlijk niet voor nu hij bij ons in de garage is.De foutkodes zijn de koelvloeistof en luchtinlaat temperatuursensors.Het blijkt dat op de stekker die op de koelvloeistofsensor zit geen massa zit, die er volgens ons schema wel op aangesloten zit.Leggen we een extra massadraad aan, is de foutkode weg.Het blijkt ook dat de draadverbinding naar de Ecu goed is en onze conclusie is dan ook dat de fout in de ECU zit want hij zou via de Ecu een massaaansluiting moeten hebben die er nu dus niet is.

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman PRO , lid sinds 19 jaar geleden

1 Reactie

jroumen PRO, 17 jaar geledenOp de twee aansluitingen van de temperatuursensor moet op de witte rode draad die van aansluiting 15 van de e.c.u. komt 5volt staan en op de witte dat schommeld naar gelang de temperatuur als de aansluiting van de sensor naar aansluiting 32 van de e.c.u. goed is zal het volgens mij ook in de e.c.u zitten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.