Renault Laguna: Gasklephuis

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 16V

Gasklephuis vervangen ivm afslaan problemen, een nieuwe overgenomen van iemand die deze al een paar jaar op de plank had liggen voor een mooi prijsje.
Wel een van een KM4 motor wat volgens mij de 1.6 16V betreft, en die van mij is de 1.8 16V (F4P denk ik) maar de nummers kwamen overeen dus hebben we de gok gewaagd en tot nu toe gaat alles goed.

Overweeg het oude gasklephuis eens na te laten kijken om er zo achter te komen of het probleem wel daadwerkelijk hier gezeten heeft, en dan eventueel te laten reviseren, heb ik er in iedergeval een knappe op de plank, want ze gaan wel vaker stuk heb ik begrepen.

Maar mijn vraag is eigenlijk klopt het dat de gasklephuizen op meerdere renault passen........

Remi.laguna

Geplaatst door Remi.laguna (115) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Als de nummers overeen komen zijn ze absoluut het zelfde. Ze kunnen dus op meerdere Renaults.
K4m is inderdaad de 1.6 16v, F4P is de 1.8 16v, F4R is de 2.0 16v
Gr,

Remi.laguna (115), 13 jaar geleden

Bedankt voor je reactie.
Wel vreemd dat een gasklephuis van een 1.6 hetzelfde is als van een 1.8,en andere motorcode ,maar zal wel goed zijn dus.

Moet dit gasklephuis ook nog ingeleerd worden,mijn bovag garage heeft dit niet gedaan volgens mij ,maar ondervind geen problemen.

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

De gasklep kun je wel inleren. Dit gaat om fijnafstelling. Maar de auto zal ook zeker goed lopen zonder dit te doen. Dus als je er geen geld voor over hebt zou ik het lekker laten zo.
De motoren zijn in in grote lijnen aardig hetzelfde qua opbouw. Er worden ook wel meer onderdelen gedeeld.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.