Renault Laguna: Ratelend geluid in motor

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8

Hoi,

Vraag van een bijna wanhopige echtgenote. We hebben sinds mei dit jaar een Laguna Break uit 2005, nog het oude type, met plm 115.000 op de teller. Er zit al sinds aanschaf een ratelend geluid rechts voor in het motorcompartiment. Garage heeft de distributieriem al vervangen, probleem blijft. Ook de krukaspoelie is van de week vervangen, en nou doet hij het nog erger. Dit is onze 7e laguna, maar dit hebben we nog nooit meegemaakt. Garage geeft aan niets te kunnen vinden. Ik weet dat de beschrijving nogal vaag is maar wie-o-wie heeft een idee?

Groet, Esther

Esther70

Geplaatst door Esther70 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Heino4267 (225), 13 jaar geleden

Het kan zijn dat de nokkenasversteller kapot is. Dat geeft ongeveer deze klachten.

fritzje (0) PRO, 13 jaar geleden

Is dit bij het optrekken? Of ook met constante snelheid?
Als dit alleen met optrekken het geval is dan is waarschijnlijk de motor steun defect, de reactie stang maakt dan contact met de steun zelf.
Nokkenasversteller maakt voornamelijk lawaai de eerste paar secondes met een koude start als deze stuk is, dan lijkt het net of de startmotor door blijft draaien.

rico1047 (0) PRO, 13 jaar geleden

Als je stekker van de nokkenasversteller los maakt zal je verschil horen met het lopen,alleen de 1.6 heeft geluiden met de nokkenaspoelie met starten.
airco aan /uit hoor je dan verschil,op dat moment verander je belasting van de mriem en kan je zo verder localiseren

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.