Renault Laguna: gasklephuis schoon maken

Bouwjaar: 2002, Brandstof: LPG, Motorcode: 1.8

hoi met nienke ik wel mijn gasklephuis schoon maken is er iemand die daar ervaring in heeft mijn motor slaat zo nu en dan af als ik af rem ik heb geen ervaring maar ik wil het wel krijgen met een goede beschrijving liefst met wat foto's moet het wel lukken alvast bedankt

nienke

Geplaatst door nienke (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Doet tie dit ook op benzine?.

nienke (0), 15 jaar geleden

ja ook op benzine er mij ook via het forum gasklephuis schoonmaken als de oplossing aangeboden alleen ik weet niet hoe ik wel altijd van alles proberen dus dit ook groet nienke

Arie533 (0), 15 jaar geleden

Nienke,
Ik heb dat ook al een paar keer gedaan. Werkt goed.
Kijk eens naar deze bijdrage, daar staat het een en ander uitgelegd:
http://www.problemcar.nl/viewtopic.php?i...

primera p11 (0), 15 jaar geleden

Als je niet weet hoe het moet zou ik het aan een professional overlaten.
Een gasklephuis kost zo een paar 100 euro.
Ik weet niet hoe het precies bij renault zit, maar stationnair draaien gaat vaak via een omloop.

garageburgwal (0) PRO, 15 jaar geleden

Als je nog niet zoveel ervaring hebt was ik niet begonnen met een gasklephuis demonteren van een laguna.. Stelt niet zo veel voor als je de juiste gereedschappen en ervaring hebt maar zonder dat valt het niet mee..

Arie533 (0), 15 jaar geleden

Het is een kwestie van een stekkertje en een slangetje loshalen en je moet even je luchtfilter demonteren. Anders kom je er niet bij. Het enige dat ik niet had aan "speciaal" gereedschap was een torx dop. Verder is het met een gewone doppenset en een torx bitje prima te doen. Het gasklephuis zit met twee of drie bouten vast aan de achterkant van je motorblok. Verder het gasklephuis schoonmaken met wat spiritus om het te ontvetten. Met een beetje handigheid is dit prima in een uurtje te doen.
Wat het ook goed doet bij een slechtlopende auto op gas is het vernieuwen van een luchtfilter en de bougies. Kan een groot verschil maken, en een auto op gas is gevoeliger voor een vies luchtfilter en versleten bougies dan een auto op benzine.
Succes!

nienke (0), 13 jaar geleden

bedankt voor alles

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.