Renault Laguna: gasklephuis/noodloop

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 16V

Goedemorgen,

Wij zijn in het bezit van een Laguna 1.6 16V uit 2001 met 163.000km op de klok.
Sinds vorige week begon het storingslampje te branden van het gasklephuis.
Auto liep in noodloop, start in een keer, loopt normaal rustig stationair, alleen komt niet boven de 2800 toeren, uiteindelijke maximale snelheid in zn 5 is 100km/per uur.
Heb geen last van pingelend toerental, als ik de stekker los trek van het gasklephuis, begint hij te schommelen bij 2000/2500 toeren, als ik de stekker er weer op doe, gaat hij weer rustig lopen.
Gaspedaal reageert normaal.

Bij een universele garage gasklephuis gereinigd, deze vermelde dat na het schoonmaken de storing zelf weg ging.

Het is 1 dag goed gegaan.
Sinds eergister begon smiddags ineens het storingslampje weer te branden, auto loopt weer in noodloop.
Accu kabels al los gehad, beide polen tegen elkaar gehad (advies van renault garage) om evt. storing te resetten, heeft niet geholpen.
In het verleden (volgens het boekje) is het gasklephuis al 2 keer vervangen, ook is er een andere stekker aangezet (ongeveer 10cm vanaf stekker zijn de draden opnieuw aan elkaar gebonden), deze zijn ook gecontroleerd en opnieuw geïsoleerd.

Het kan toeval zijn, maar bij de cockpit test (kaart erin doen, knop op hendel van ruitenwisser tegelijkertijd in drukken en loslaten) is nadien de storing er eens uit geweest, kan toeval zijn, maar ook dit heeft maar een dag geduurd.

Hulpvraag:
Kan het zijn dat de storing niet uit het systeem is gehaald en daarom terug keert?
Kan het een ander euvel zijn dan het gasklephuis.


Rick

Speedrazor

Geplaatst door Speedrazor (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1805) PRO, 9 jaar geleden

Laat hem eens bij een renault dealer uitlezen en resetten

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Gas klephuis moet na reinigen overnieuw ingelezen worden. De test die je deed met de ruitenwisserhendel reset volgens mij enkel storingen in de tellerbak.

Speedrazor (0), 9 jaar geleden

Net achtergekomen dat wanneer de cardkey een keer wordt uitgenomen en er weer in wordt gestoken dat zomaar ineens de storing weg is..en Wanneer de kaart paar sec later wordt uitgenomen en weer wordt ingestoken de storing er weer is...enz enz....duidt dus waarschijnlijk op een ander eufel ?

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Waarom laat je hem niet uitlezen dan weet je het zeker.

Speedrazor (0), 9 jaar geleden

Gebeurt Woensdag pas...maar ik denk dat ik net als ieder ander...mn ervaringen graag wil delen en ervaringen uit wil delen omtrent een storing, ....Daar is tenslotte een forum voor 😉

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Dat klopt maar sommige mensen willen dingen oplossen op basis van nul informatie. In dit geval dus niet want afspraak staat gepland.

Wachten we even het uitlezen uit, doe je dit wel bij de dealer anders kost het je geld en weet je nog niks.

Speedrazor (0), 9 jaar geleden

Gebeurt bij de dealer, valt onder de garantie nog.

Safrane10698 (0), 9 jaar geleden

Overigens gezien bouwjaar van jouw auto moet er niet alleen nieuwe stekker op maar de bedrading van het gasklep huis moet ook verplaatst worden, want de eerste jaren hadden last van interverentie van de andere bedrading.

Speedrazor (0), 9 jaar geleden

Auto is ondertussen 2x aan de CLiP gehangen, oude storingen verwijderd, storing die steeds terug komt...gasklephuis en iets met vervuiling, maar dat stond in contrast met elkaar.
Gasklephuis is opnieuw geïnitialiseerd, maar wederom zonder resultaat, volgende dag na een stukje te hebben gereden, motor uit, en weer starten....wederom storings lampje en weer in noodloop.
Donderdak gaat hij weer aan de computer en willen ze kabels controleren die aan de nieuwe stekker hangt of die niet verkeerd zijn aangesloten...verkeerde draadjes aanelkaar.
Zal er een melding van maken of ze de kabels ook kunnen omleggen om interventie te voorkomen met de andere kabels.
Ze achten de kans klein dat het aan het gasklephuis zelf ligt.

Wordt vervolgt dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.