Renault Scenic: geeft stuurslotgerelateerde foutmeldingen en start niet

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci 115 pk

start niet als je op de startknop drukt, geeft melding 'stuur vergrendeld', na de keykaart in de gleuf te steken, melding: 'rem en druk start of ontkoppel en druk start', geprobeerd maar start niet en geeft melding : 'kaart verwijderen', kaart verwijderd, geeft dan melding 'vergrendeling vrij', start nog steeds niet als je op de startknop drukt, ontkoppelen of op rem drukken maakt niet uit...touring wegenhulp beweert dat de blok van de stuurvergrendeling geblokkeerd zit en volledig vervangen moet....afgesleept naar renault-garage...nog nooit gebeurd is de uitleg daar... nog iemand ook dit probleem? oplossing? laatste Runnooit?

junkreader

Geplaatst door junkreader (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

wat doet je startvergrendelingslampje?
Brandt ie tijdens poging tot starten continu ,knippert deze of gaat hij uit?

junkreader (0), 16 jaar geleden

sjaak, het gaat uit. en dan met de kaart in en uit halen, op de knop drukken komen dezelfde meldingen als beschreven terug.

junkreader (0), 16 jaar geleden

sjaak, de auto is nu bij de Renault-garage(we hadden per geluk de verlengde garantie genomen) en we zullen zien wat er echt scheelde, ik zal de bevindingen hier ook posten als het opgelost is/raakt...ondanks alle kleine onhebbelijkheden zoals de raammechanismen, deuren die dan niet en ff daarna wel sluiten, zonder aanwijsbare reden, gescheurd motorbloksteun, en nog wat prutsen ben ik wel zeer tevreden over de andere kwaliteiten enzo van de auto, maar het irriteert als je ineens echt stil staat en je dag verloren is omdat een schijnbaar klein onderdeel je auto volledig kan lamleggen, ok, geen stuurslot zou me weinig boeien als ie maar rijdt hé...

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

lijkt idd dat je elektronische stuurkolom defect is. Maar goed dat je evrlengede garantie hebt.

junkreader (0), 16 jaar geleden

het bleek geen echte electrische storing te zijn maar iets mechanisch, het grendeltje dat je stuur vergrendelt zat vast, gecorrodeerd, ze hebben het blokje open gedaan en geen beweging in te krijgen, vandaag is het nieuwe blokje binnen, nu nog monteren en vingers kruisen...morgen auto ophalen, vijf dagen vervangwagen gehad(ivm de verlengde garantie, dus die raad ik iedereen aan), zafira 1.8 enjoy viel echt wel mee, strakke auto...
Renault heeft toch nog niet afgedaan hier, wat een goede verstandhouding met je garagist al niet kan doen hé...

sjaak r (0) PRO, 16 jaar geleden

Dus toch je elektronische stuurkolom.
Daar zit dat mechanisch blokje in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.