Renault Megane: Geen dimlicht meer

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9

Goedemiddag,

Sinds een paar dagen doet het dimlicht het niet meer van mijn Mégane, terwijl groot licht en markeringslicht het wel gewoon doet. Ik heb de lampenpitten gecontroleerd (in een andere auto) en de zekeringen. Zowel de zekeringen als de pitten zijn goed. Na verder doormeten ben ik erachter gekomen dat als het dimlicht ingeschakeld wordt, er geen spanning staat op de zekeringen. Ik heb een vermoeden dat het in de schakelaar zit, maar weet het niet zeker. WIE O WIE kan mij verder helpen! Het is zo vervelend voor tegenliggers dat ik continue mij groot licht aan heb, vooral in het donker!

Groetjes
Sibrand

H^GHL@NDER

Geplaatst door H^GHL@NDER (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (5) PRO, 17 jaar geleden

sibrand meet eens op de schakelaar of er op de dimlicht stand wel stroom uitkomt als dat niet gebeurt zet er dan stroom op en kijk of de lampen gaan branden ; zo ja vervang dan de schakelaar.
je moet wel even kijken wel draden je moet pakken.

groetjes jan.

H^GHL@NDER (0), 17 jaar geleden

Jan,

Dank je wel voor de tip. Ik zal dit morgen gaan proberen. Dat wordt alleen erg puzzelen welke draad(draden) voor de dimlichten zijn... Als de schakelaar stuk blijkt te zijn, hoe kan ik die dan vervangen? moet het gehele stuur gedemonteerd worden, of kan ik de schakelaar zelf losschroeven?

Groetjes Sibrand

jan T (5) PRO, 17 jaar geleden

ja sibrand dan zal het stuur eraf moeten.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.