Renault Clio: Geen GPS signaal navigatie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dCi

Beste Problemcar experts,

Ik heb al een tijdje geen ontvangst meer op mijn ingebouwde navigatie in mijn Clio. Ik vermoed dat dit aan de antenne ligt aangezien hij het wel gedaan heeft en ik 1x met de antenne erop door de wasstraat ben gereden. Zijn er misschien andere veel voorkomende problemen met dit navigatiesysteem (carminat informee nogwat)

Ik hoop het graag te horen. Mocht iemand weten wat zo'n antenne kost dan hoor ik dit ook graag. Ik heb namelijk wel graag een werkende navigatie maar niet voor een te hoge prijs aangezien je tegenwoordig ook voor enkele euro's al goede TomTom's kunt kopen.

Mocht je meer willen weten dan laat het even weten, dan kan ik verdere informatie naderhand aanleveren.

Alvast bedankt,

Ted

Ted87

Geplaatst door Ted87 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Kroes6404 (0), 14 jaar geleden

Is dit een navigatie die standaard in de auto zit?

hij geeft het satalietsignaal rood?

janco1981 (0), 14 jaar geleden

waar heb je de sensor geplaatst??? Waarschijnlijk als je de zender verplaatst is het probleem verholpen!!!

Ted87 (0), 14 jaar geleden

Het is inderdaad in ingebouwde, en het signaaltekentje op het scherm is inderdaad rood. Waar de sensor precies geplaatst is weet ik niet aangezien het een fabrieksnavigatie is. Ik dacht onder het dashboard maar daar zit hij in ieder geval niet. Nu ga ik ervan uit dat hij in de antenne zit verwerkt en volgens de Renaultgarage klopt dit alleen ging dit bijna nooit kapot. Ze hebben dit echter niet onderzocht omdat alleen de onderzoekskosten me daarvoor te hoog waren.

De stekkertjes die achterin de kofferbak in het systeem zitten die zitten allemaal goed vast.

Kroes6404 (0), 14 jaar geleden

Heb je niet zo'n klein GPS antenne achter op dak?

Vervang deze maar. Ik had hetzelde. Ik heb hem vervangen en niet weer problemen gehad.
Is heel goed zelf te doen het vervangen.

Groeten Herrald

Ted87 (0), 14 jaar geleden

Het is niet zo'n klein dingetje als je tegenwoordig op alle Audi's en Volvo's ziet zitten, het is een ''gewone'' antenne. Ik heb geprobeerd van mijn broer zijn clio uit 2002 op te draaien maar deze schroefdraad was iets kleiner. Daarom denk ik inderdaad ook dat het de antenne is aangezien hij geen navigatie heeft en anders de antenne's toch hetzelfde zoude moeten zijn.

Ik zal eens opzoek gaan naar een bedrijf dat deze antennes verkoopt.

Mocht ik meer weten dan zal ik het hier posten.

Groeten Ted

Ted87 (0), 14 jaar geleden

zojuist deze advertentie op speurders gevonden:

------
gps antenne carminat renault smb stekker.
te koop nieuwe gps antenne met smb stekker. Past op diverse renault navigaties. Idiaal als vervanging voor defecte dakantenne.Als uw systeem geen sats meer ontvangt is bij de renault dakantenne vaak door vocht de antene defect. De geleverde antenne kan op of onder het dashboard geplaats worden.voorzien van magneel en 5 meter kabel.
------

Ik heb alleen geen idee of deze antenne ook in mijn auto past. Ik heb wel in mijn voorruit een ''schermpje'' zitten om signaal beter door te laten voor iets wat onder het dashboard zou kunnen liggen (echter ligt er nu nog niets). Dus ik hoop dat deze werkt en dan ga ik hem aanschaffen en hier de uitwerking posten!

Ted87 (0), 14 jaar geleden

De nieuwe interne gps antenne werkt perfect. Het was dus mijn dakantenne die kapot was (radio werkt echter wel nog gewoon goed met die antenne). Nu moet ik dat dingetje alleen nog fatsoenlijk ergens onder het dashboard weg zien te werken, vanuit de kofferbak af. Zal een leuk karweitje worden voor iemand die nog nooit een schroevendraaier aan heeft geraakt;)

Gr

appie470 (0), 14 jaar geleden

En de kabels heb je ze via dak ?.is het veel werk om zo antenne te vervangen ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.