Renault Grand Espace: geen vermogen

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2

espace met een 2.2 dci geeft tijdens rijden storngs lampje auto heeft winig vermogen en onbelast gasgeven geeft zwarte pluim.storing df301 weinig lucht in inlaat 1def dacht ik.
hoort de turbo werken maar heeft geen vermogen.inlaat syst gecontroleerd/afgeperst is ok.egr gecontroleerd is brand schoon.stang van turbo naar vacuum klep is gangbaar aan de inlaat kant is er niks te zien en te voelen aan de turbo.iemand suggesties

abc

Geplaatst door abc (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

kawaZ750 (0) PRO, 16 jaar geleden

zwarte rook betekent te weinig lucht in verhouding tot de hoeveelheid brandstof. Je zou dus denken dat er toch een luchtlek is, maar dit heb je gecontroleerd, dus dat zou goed moeten zijn. Is ook het spruitstuk dicht? Deze scheuren soms op de lasnaad.
wat ook wel eens voorkomt is een slecht werkende turbodrukregeling (aangevreten slangen) of een niet goed gemonteerd luchtfilter, die de luchtdoorlaat verspert. Hoe is de turbodruk en de luchtstroom (pr050) tijdens vol accelereren? turbodruk moet ongeveer 2.1 bar zijn, luchtstroom groter als 500 kg/h. adhv deze parameters zou je het probleem moeten kunnen tackelen. succes gewenst!

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

turbodruk regelklep vervangen en loopt nu als vanouds

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.