Renault Espace: Zelf repareren schade kunststof wielkast.

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0

Door een verkeerde manoeuvre zit er een scheur van 7 cm in het achterspatbord, net boven het wiel.
Ik wil de schade zelf maken, althans de scheur en dan laten spuiten.
Waarmee kan ik de kunststof het beste repareren?

Jimmer

Geplaatst door Jimmer (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Espace? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

willem12077 (0), 16 jaar geleden

Lijmen is bijna niet mogelijk. Probeer met een soldeerbout aan de achterzijde van de bumper de losse delen aan elkaar te smelten. Daarna met een Dremel de scheur gelijkmatig en glad maken. Vervolgens de ruimte opvullen met lijm uit een lijmpistool.

Lakken zou wel eens een probleem kunnen zijn. Gewoon aan de achterzijde een beetje experimenteren.
Willem

Safrane10698 (0), 16 jaar geleden

Mijn skies zijn ook van een hard plastic soort gemaakt, en deze kan ik maken met speciale staafjes. Deze steek je aan met een aansteker en "lekken" dan vloeibareplastic. Ik heb geen ervaring op bumpers, maar die staafjes kosten bijna niks. Maar je zal dan wel de bumper moeten demonteren, want je moet het op de bumper laten vallen.


Is het proberen waard.

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

als je kunt achterhalen van welk materiaal is, is kunstof lassen zeer zeker te doen..belangrijkste is...dat je materiaal toevoegt wat van het zelfde materiaal is omdat het anders niet aan elkaar hecht..

tegenwoordig kunnen veel schadebedrijven kunstof lassen, omdat het stukken goedkoper is dan dure bumpers vervangen..wellicht kunnen deze voor een leuk prijsje jouw kunstof op een profesionele manier repareren.

abc (0) PRO, 16 jaar geleden

achterscherm is polyester bij een espace

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Espace of stel zelf een nieuwe vraag.