Renault Grand Scenic: geluid in de verwarming

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1,9dci

na al het geluk met mijn auto hoorde ik vanavond een ratelend geluid in de verwarming. het klinkt alsof er een blaadje tegen de ventilator aan zit, alleen klinkt het metaal-achtig. ik hoor dit geluid alleen aan de linkerkant, en de snelheid verandert met de standvan de ventilator. onder motorkap bij de lucht invoer zie ik niets, en het geluid klinkt erg duidelijk in de auto waardoor ik denk dat het ergens onder het dashboard zit.
hebben jullie suggeties waar ik onder het dashboard kan zoeken.

alvast bedankt.

bas416

Geplaatst door bas416 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

dit zal waarschijnlijk de stelmotor van de recirculatie klep zijn ,die rateld over het tanwiel.zit links achter het dashboard ter hoogte van het instrumenten paneel

't garagistje (0) PRO, 13 jaar geleden

of effectief een vreemd voorwerp in de ventilator.
ff paravan demonteren (mogelijk ook de wissers) en dan achter de wissermotor zie je de ventilator duidelijk zitten. Maak van de gelegenheid gebruik om de afvoeren eens te reinigen.

Heino4267 (230), 13 jaar geleden

Ervaring:
Als het een stelmotor van een recirculatieklep is die lawaai maakt, helpt het soms om zowel de stekker van de stelmotor gedurende enige tijd los te nemen en daarna weer aan te sluiten. Als dat niet helpt, kan je hetzelfde doen met de stekker van de ECC (electronische Climat Control).

bas416 (0), 13 jaar geleden

uiteindelijk toch gewoon een blaadje in de ventilator, inderdaad paravan en wissers en wissermotor gedemonteerd. je kijkt dan direct op de ventilator, ik had verwacht dat er nog wel iets van een roostertje voor zou zitten.
afvoeren waren redelijk schoon.

bedankt

Bas_petiet (0) PRO, 13 jaar geleden

Wat wij altijd doen is een gaasje voor de luchtingang maken hierdoor blijf het grofvuil buiten het ventilatiesysteem. Ook is het voor de fabrikant de tip om een pollefilter altijd voor het aanzuig gedeeltje te plaatsen ipv er achter, bij een espace4 kunnen ze het wel en bij een senic niet raar maar waar !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.