Renault Laguna: Gevaarlijk rijgedrag Renault Laguna 2002 Grand Tour

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine

Beste allemaal,

Ik heb al een tijdje een gevaarlijk een raar probleem met een Renault Laguna. Een maand geleden had de auto al iets last van raar rijgedrag als je remt vliegt de auto een halve meter naar rechts en als je optrekt of schakelt trekt de auto naar links een halve meter en daarna dus weer terug. Ook tijdens oneffenheden op de weg en in alle bochten komt dit probleem veel voor. Des te hoger de snelheid des te beter het probleem voelbaar is. Je merkt ook dat je stuur steeds op een andere positie terug komt als de vorige keer.

In het begin heb ik vervangen waar op dat moment veel speling op was 2 fusee kogels, stuurkogel, spoorstang, 2 banden voor want deze hadden karkas en uit gelijnd. Het probleem was minder maar kwam weer snel terug. Ik heb nogmaals goed de ophanging nagekeken. Geen slijtage aan het stuurhuis veren waren heel geen speling op de wielen. De draagarmrubbers zijn alle 4 wel slechter. Toen kwam ik bij de aandrijfas uit want deze had wel veel speling. Ik heb er 2 bij de sloop gehaald zonder speling. Daarna was het weer een stuk minder maar het zat er nog. Een week later was het alweer erger geworden en werd er niet meer mee gereden. Vorige week heb ik nogmaals de veerpootlagers goed bekeken en aan de rechterzijde vervangen. Het is nu een stuk minder maar net als alle keren het zit er nog steeds. Morgen vervang ik de linkerzijde en kijken of het dan nog minder is.

Is het mogelijk dat dit moeilijk te traceren probleem aan de schokdemper zelf ligt? Ze leken redelijk maar als ze slecht zijn met de nog huidige problemen zou dit ook misschien de oorzaak kunnen zijn?

Ik hoor graag van jullie.

Marlon van Tillo

marlonvt

Geplaatst door marlonvt (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

leboef (0), 8 jaar geleden

Heb je originele onderdelen gebruikt?
Wat is de status van de achteras rubbers (veel voorkomend bij Laguna II)

marlonvt (0), 8 jaar geleden

De achteras rubbers zijn ook slecht maar je voelt dat de wielstanden voor veranderen. Dat lijkt weinig met n elkaar te maken hebben.

leboef (0), 8 jaar geleden

Rubbers draagarmen en veerpootlagers lijken verdacht.

marlonvt (0), 8 jaar geleden

Draagarmen zijn redelijk slecht en die veerpootlager ook. Maar voordat ik dit vervang vraag ik me af of het niet nog een oorzaak kan hebben

marlonvt (0), 8 jaar geleden

Ik heb het nog niet kunnen bekijken maar ik weer wel dat de rubbers los zijn van de draagarm.

marlonvt (0), 8 jaar geleden

Alles dat vervangen is was ook erg versleten maar draagarmen alleen is het probleem niet. Waarschijnlijk een grote veroorzaker maar het lijkt leek alsof er meer an de hand is

Account-beheer (0) PRO, 8 jaar geleden

[quote=marlonvt]Waarschijnlijk een grote veroorzaker maar het lijkt leek alsof er meer an de hand is[/quote]
Alles waar speling op zit en niet naar behoren is komt zeker niet ten goede aan het rijgedrag.

[b]Advies : net als van de anderen. Vervangen wat nodig is, daarna gaan we verder discussiëren.[/b]

Account Beheer
Problemcar

marlonvt (0), 8 jaar geleden

Beste allemaal, Vorige week heb ik de 2e veerpootlager vervangen en gister 2 draagarmen. Hij rijdt nu al redelijk naar behoren. De 2 achteras rubbers liggen ook los maar dst heeft gelukkig nog weinig invloed op het weg gedrag. De schokdempers zweten wel maar werken nog naar behoren.

Bedankt allemaal voor het meedenken, ik ben blij dat het opgelost is!

[url=http://postimg.org/image/qgk0udmi1/][img]http://s28.postimg.org/qgk0udmi1/2015103...[/img][/url]

[url=http://postimg.org/image/oappzvj1l/][img]http://s28.postimg.org/oappzvj1l/2015111...[/img][/url]

kaleido 1 (1610) PRO, 8 jaar geleden

Met de opmerking , dit beinvloed nog weinig het weg gedrag , sla je ernstig de plank mis , de achteras bepaald meer dan de meeste mensen denken wat de vooras doet , zit daar speling of wat dan ook van ruimte , zit je voor steeds te corrigeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.