Renault Megane: gierend geluid bij de dynamo/stuurbekrachtigingspomp

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,4 16v

Tijdens het rijden hoor ik sinds een paar dagen een gierend geluid (lijkt een beetje op turbo) bij het luisteren onder de kap lijkt het uit de buurt van de dynamo/stuurbekrachtigingspomp te komen. Het geluid veranderd niet als ik aan het stuur draai, en het struurgedrag is ook niet veranderd. Zelf denk ik daarom aan de dynamo. is mijn conclusie juist? Er gaan geen controlelampjes branden. Het geluid veranderd wel als ik gas geef, het is dus wel toerental afhankelijk.
Het geluid lijkt op het draaien van een tandwielpompje maar volgens mij kan het de oliepomp niet zijn gezien de locatie van het geluid.
km stand 165.00, altijd dealer onderhouden.

derk schut

Geplaatst door derk schut , lid sinds 12 jaar geleden

2 Reacties

willyvan PRO, 12 jaar geleden

dynamo poelie gaan vaak inwenig stuk zijn los te leveren ,let wel op als multie riem stuk loopt kan deze motorschade veroorzaken

derk schut, 12 jaar geleden

Vandaag bij de garage geweest om onderdelen te halen (dealer)
Ze hebben nog even geluisterd, het blijkt de stuurbekrachtigingspomp te zijn.Zat veel speilng op de poelie
Wordt morgen inclusief multiriem en spanners vervangen.
Bedankt voor de reactie, helaas geen gelijk, dit is wel wat duurder

bleek de stuurbekrachtigings pomp te zijn (helaas)
wordt vervangen incl. mulitieriem en spanners.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.