Renault Twingo: Gillend geluid Renault Twingo

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Ik heb sinds korte tijd, dat mijn auto een gillend geluid maakt. Vermoedelijk komt dit bij mijn rechtervoorwiel vandaan, maar zeker weten doe ik het niet! Het geluid is namelijk binnen in de auto sterk hoorbaar, maar aan de buitenkant lang niet zo erg.

Opvallen is dat hij het eerst na een lange afstand pas begon te gillen, nu is het echter al na ong.10km. Ook is het zo als ik over een hobbel rij dat hij even stil is en dan weer verder gaat....naar mijn idee heeft het dus iets met vering te maken! Maar het geluid is in ieder geval nauwelijks te verdragen!

Groeten

tomkortekaas

Geplaatst door tomkortekaas (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sjaak10918 (0) PRO, 17 jaar geleden

kijk eerst eens naar de V snaar die de dynamo aandrijft, of deze slap en/of versleten is. Sjaak

ksie (0) PRO, 17 jaar geleden

Het geluid komt uit de aandrijfassen.Er moet extra vet gedaan worden in de buitenste hoezen van de assen.Het vet gaat buiten in de hoes zitten tijdens het rijden waardoor de koppeling in de as niet meer gesmeerd wordt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.