Renault Twingo: stuurbekrachtiging Twingo

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.2

Hallo, wie kan mij zeggen hoe de stuurbekrachtiging van een twingo werkt, is dit snelheidsafhankelijk?
en wordt dit dan door de CPU aangestuurd of anders?
Het gaat er mij om of het mogelijk is om deze stuurbekrachtiging in een oldtimer in te bouwen.
Plaats genoeg heb ik !!

alvast bedankt (wel graag alléén reageren als je het ècht zeker weet)

twaintje

Geplaatst door twaintje (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Twingo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

als het goed is heb je nu een en ander in je mail. mij is in de omschrijving niet helemaal duidelijk hoe zich rekeneenheid inspuiting en rekeneenheid stuurbekrachtiging zich verhoud. maar wees vrij te vragen. ik vind zoiets altijd wel mooi, dat uitvinden...

Icedude (0) PRO, 17 jaar geleden

De RE inspuiting geeft eigenlijk alleen het snelheidssignaal door; is niet duidelijk in de schema's, maar is wel zo, geloof me.
Ik denk dat het inbouwen in een andere auto moeilijk wordt; de werking wordt beïnvloed door het andere gewicht en stuurhuisspeling/stroefheid omdat de werking is gebaseerd op torsie; die is niet hetzelfde.......

timhoeks (0) PRO, 17 jaar geleden

nee, maar daar is wel mee te expirimenteren! hij zal de vergelijking met een twingo niet voor niks maken. een old-timer met dikke wielen zie je ook niet vaak. En buiten dat, bij zeer brede banden onder een twingo met stuurbekrachtiging werkt ie ook gewoon nog. de torsie is mijn inziens het moment vanaf wanneer bekrachtigd wordt en de sturing doet de rest. icedude, check ff 2492A. volgens mij geeft de re inspuiting alleen signaal voor lopende motor, zal dus wel of een plus of een min zijn. snelheidsignaal loopt er direct in.
persoonlijk denk ik dat het wel moet gaan alleen je moet heeeel graag willen en het zal echt niet in een keer werken zo je wilt. ik denk dat het snelheidssignaal foppen of simuleren nog de meeste shit gaat geven.
We horen het wel weer!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Twingo of stel zelf een nieuwe vraag.