Renault Scenic: Gloeibougies vervangen - start niet meer

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1900 - 88kw

Ik heb de gloeibougies vervangen. Na het vervangen, wilde ik hem opnieuw starten. Ik heb de kaart ingestoken en de koppelingspedaal ingedrukt, geduwd op de knop. De startmotor draait en blijft draaien. Ik heb de batterij moeten afkoppelen omdat hij bleef draaien. Hij start alleen maar op startmotor, motor slaat anders niet aan.
De ruitenwissers blijven ook werken zonder te bedienen.

Weet iemand een oplossing?

ericvano2773

Geplaatst door ericvano2773 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

DNS Car Solutions (0) PRO, 12 jaar geleden

Al opnieuw ingelezen?

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

accu ook losgeweest? ben je daar niet een kabel vergeten aan te sluiten? of is daar een zekering kapot? of is de startmotor er zelf ook even eraf gehaald?

ericvano2773 (0) PRO, 12 jaar geleden

De accu hebben we al los gekoppeld en terug aangekoppeld en geen kabel vergeten (er is geen enkele kabel afgeweest, behalve de gloeibougiekabel). We hebben het kleine kabbeltje van de startmotor afgelegd om fouten uit te lezen met de computer. Dan brandden de voorlichten, ruitenwissers. We kunnen ook niet in de computer om uit te lezen. Zou het niet kunnen zijn dat de BSI stuk is?

ericvano2773 (0) PRO, 12 jaar geleden

Dirk
Wat bedoel je met inlezen? We kunnen niet meer in de computer. Voordien hebben we de fouten van de gloeibougies wel kunnen uitlezen.

timhoeks2 (0) PRO, 12 jaar geleden

dan zit dat kleine kabeltje (van de startmotor) verkeerd gemonteerd zodat het sluiting maakt zodra je start. verklaart ook de rest, je plus zal wel verbinding met massa maken. het is daar in die hoek zoiezo al prullen om die er fatsoenlijk op te draaien.
en mag je hopen dat dan je ecu niet opgeblazen is... Ik bid mee voor je!

Ramjod (0) PRO, 12 jaar geleden

Vermoedelijk Bekende kabeltje tussen RE inspuiting en UPC zekeringkast motorruimte.
Je hebt een schema nodig omdat te kunnen controleren.
Draad functie 3AA.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.