Renault Kangoo DCI60: Gloeistroomlampje gaat spontaan branden tijdens rit

Bouwjaar: 2003

Op de meest vreemde momenten (soms helemaal niet, dan weer vrijwel gedurende een hele rit van > 30 Km) brandt het voorgloei-lampje. Vóór het starten werkt ie overigens wel naar behoren en gaat uit binnen enkele seconden. Wanneer het lampje gedurende de hele rit brandt valt het me wel op dat deze even (0.5 seconde) uit gaat wanneer de gaspedaal wordt losgelaten. De motor loopt onder beide omstandigheden overigens goed.

Heeft iemand een dergelijke storing al eens gehad?
Met vriendelijke groet,
A. van Rossum

AVR

Geplaatst door AVR (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

11 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Naar dealer. Laten uitlezen; zit storing in inspuitsysteem.

AVR (0), 19 jaar geleden

Erg bedankt Henkie, maar ik vind je suggestie te vaag en ben benieuwd naar de oorzaak van dit fenomeen.
Gezien het feit dat het lampje op periodieke momenten aan- en uit gaat moet de boardcomputer een wisselende input ergens vandaan krijgen en ik ben erg benieuwd wat dat zou kunnen zijn.

Met vriendelijke groet,
A. van Rossum

Michielrc7825 (0) PRO, 19 jaar geleden

hoi,
volgens mij is het voorgloeilampje gelijk het verklikkerlampje voor motorstoringen in het inspuitsysteem.
Het zal in uw geval een storing zijn die af en toe ernstig genoeg is om het lampje te laten branden.
Het systeem is te complex om zo een oorzaak te kunnen geven, er zijn meerdere storingen mogelijk.
Uitlezen van de motormanagement zal meer duidelijkheid kunnen geven zoals Henkie Nobach al voorstelde.groeten michiel

Sander10757 (0) PRO, 19 jaar geleden

De oorzaak van het brandende lampje zal waarschijnlijk wel naar voren komen bij het laten uitlezen van het insuitsysteem.

Inbouwmonteur Bas (0), 19 jaar geleden

Auto uit laten lezen bij de dealer... er zit waarschijnlijk een motorstoring in... zonder uitlezen is daar bijna geen verklaring voor te geven!

AVR (0), 19 jaar geleden

Ik begrijp dat e.e.a. toch complexer is dan ik me had voorgesteld en zal in de loop van de komende week een dealer zien te bezoeken. Omdat deze week tevens m'n vakantie begint zal ik daarna (pas kunnen) melden wat de oorzaak is geweest.

Vriendelijk dank voor het meedenken en voor de mensen die ook nog gaan: Prettige vakantie.
Met vriendelijke groet,
A. van Rossum

AVR (0), 19 jaar geleden

Ik heb inmiddels een afspraak gemaakt met een dealer om de auto te laten uitlezen. Door ervaring is dit overigens een andere dealer dan waar de auto vandaan komt. Door drukte aldaar en geringe prioriteit van de storing zal de auto kort na de eerste week van september worden uitgelezen. Op basis van ervaring verwacht men een niet goed functionerende smoorklep (of detectie ervan). Zodra de oorzaak bekend is zal ik deze op de site melden.

Met vriendelijke groet,
A. van Rossum

rob9958 (0), 19 jaar geleden

Heb ik ook (Laguna 1.9 dCi, 2001, 75000km), maar het probleem is ook lange tijd weg. Ik hoor graag als de garage een diagnose stelt.

Bedankt, Rob.

AVR (0), 19 jaar geleden

Bij deze de tussenstand. Zoals afgesproken ben ik vanmorgen bij de dealer geweest voor dit euvel. Na een half uurtje kreeg ik de auto weer mee. Men had de kontakten van de pedaalschakelaar gereinigd en de storing (geheugen computer) gereset. Mocht de storing terugkeren dan moet een kabelboom worden "omgelegd".
Het toeval wil echter dat na amper een paar honderd meter te hebben gereden het lampje wederom oplichtte. Dus teruggereden en opnieuw een afspraak gemaakt. Het karwei zou naar schatting ongeveer twee uur in beslag nemen. De nieuwe afspraak staat gepland op maandag 20 september.

Met vriendelijke groet,
A. van Rossum

Van11715 (0), 19 jaar geleden

Hi naamgenoot,
Ikzelf heb zelf een nwe kangoo 15dci zelfde probleem gehad (wel lampje dieselstoring dat brande) zat in de gaspedaal.
Deze vervangen onder waarborg en alles was achteraf o.k .
duurde geen 1/2 uur om deze te vervangen. groetjes

AVR (0), 19 jaar geleden

Gisteren zoals afgesproken teruggeweest voor "omleggen van de kabelboom". De receptionist wist me te vertellen dat een van de kabels in de boom een signaal oppikte door een "storend object". Nadere gegevens wist hij niet te vertellen. Zelf ben ik video-technicus en trek bij deze de conclusie dat een schakelend element een stoorsignaal induceert op een kabel waarop een sensor met relatief hoge weerstand is aangesloten waarbij de boord computer constateert dat een verkeerd signaal van de sensor vandaan komt. Omdat de storing zich soms in weken niet voordeed weet ik (nog) niet met zekerheid of het euvel ook echt is verdwenen maar tot nu toe brandt de lamp zoals het hoort slechts kortte tijd vóór het starten van de motor.
Het karwei heeft zoals men had verwacht ruim twee uur in beslag genomen. Zelf heb ik (mede vanwege het slechte weer) nog geen blik onder de motorkap genomen maar gezien het feit dat ik de auto bij een 2-koloms brug aantrof neem ik aan dat e.e.a. vanuit de onderzijde is gebeurd.

Met vriendelijke groet, ook aan m'n naamgenoot... ;-)
A. van Rossum

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.