Renault Kadjar 2018: Gordelalarm uitschakelen

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: H5F F4, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 96

Beste,
Na het wegrijden klinkt het gordelarm i.c.m. een rode LED-indicatie bij de achteruitkijkspiegel terwijl ik als enige in de auto zit en de overige stoelen leeg zijn. Dit heeft te maken met de bijrijdersstoel heb ik ontdekt.
Ik heb me laten vertellen dat ik dan de stekker onder de stoel moet losmaken.
Onder de stoel zitten vijf stekkers die moeilijk los te krijgen zijn, zie de foto. Heeft iemand een idee welke van de vijf stekkers dit is?
B.v.d.

Groet,
Paul

Sorriso7

Geplaatst door Sorriso7 , lid sinds 7 jaar geleden

2 Reacties

oldford PRO, 4 maanden geleden

Als je de stekker van de bijrijder los maakt (als dat al zou werken) dan heb je een grote kans dat, als er een ongeluk gebeurt, dan de bijrijdersairbag niet uitkomt. Je vriendin of vrouw zal dan daar maar net zitten.

Gezien het bouwjaar verwacht ik een foutcode in het SRS systeem als je de stekker losmaakt.
Als dan het foutlampje aan gaat van het airbag systeem is het APK afkeur.

Waarschijnlijk een probleem met de bezettings sensor van de bijrijder. Uitlezen kan meer vertellen.

Heino4267, 3 maanden geleden

Klopt. In de stoelzitting zit een matje, wat detecteert óf er een bijrijder aanwezig is en of hij zwaar is (een volwassene) of licht (kind). Afhankelijk daarvan wordt bij een botsing bepaald of de airbags aan de kant van de bijrijder moeten uitklappen en of dat hard moet (volwassene) of zacht (kind).
Het losmaken van de stekker kan heel ongezond uitpakken voor de bijrijder door verkeerde detectie van zijn gewicht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kadjar of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.