Renault Kadjar 2018: Tankinhoud indicator

Bouwjaar: 2018, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: H5F F4, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 96

Beste,
Mijn auto rijdt op LPG dus ik hou de LPG-inhoud-indicator in de gaten of ik weer moet gaan tanken. Ik rijd ca. 37.000 km per jaar. Daarnaast daalt het benzinewijzertje voor mijn gevoel erg snel. Met mijn vorige vier LPG-Renaults hoefde ik maar 2 a 3 keer per jaar benzine te tanken.
Na ca. 2 maanden is er de indicatie dat de tank leeg is en als ik dan benzine tank gaat er hooguit 20 a 25 liter in, terwijl de tankinhoud 65 l zou moeten zijn.
Gisteren heb ik de benzinetank weer helemaal volgegooid en nu staat de benzinemeter zelfs helemaal op 0 en brandt het oranje "tank leeg"-lampje.
Iemand een idee wat hier de oorzaak van kan zijn?
B.v.d.

Mvg,
Paul

Sorriso7

Geplaatst door Sorriso7 , lid sinds 8 jaar geleden

1 Reactie

oldford PRO, 1 jaar geleden

Lijkt mij een vlotterprobleem van de benzinetank.

Overigens, bij direct ingespoten motoren (zoals deze) kan/zal afhankelijk van het gekozen systeem het benzine verbruik hoger zijn als vroeger. Het benzineverbruik kan dan zo'n 5 - 20% bedragen van het LPG-verbruik. Dit komt omdat de benzine-injectoren (die in de verbrandingsruimte uitmonden en daar heel heet worden) gekoeld moeten worden door continue een kleine hoeveelheid benzine in te spuiten als de auto op LPG rijdt.

Bij 5% benzineverbruik zijn in het verleden al bij diverse merken de benzine injectoren gesneuveld.
Dat gebeurt bij 10% benzineverbruik in ieder geval minder gauw.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kadjar of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.