Renault Grand Scenic: Grote lakprobleem met metallic zwarte Grand Scenic

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Ik ben redelijk tevreden over mijn Grand Scenic. Alleen heb ik een mega groot probleem met de lak. De zwarte metallic lak laat op bepaalde plaatsen (dak, motorkap en aan de zijkanten) los. Het bladderd los tot op de onderlaag. Terwijl ik speciaal metallic heb genomen omdat dit harder zou moeten zijn. Volgens de dealer omt het door vogelpoep, echter de auto staat nooit onder bomen en er zit praktisch nooit poep op. Als er iets op zit dan halen we het gelijk weg. Met mijn vorige 9 auto's heb ik hier nooit problemen mee gehad en de vorige was zelfs ook en Renault.

De eerste keer dat ik dit probleem constateerde heeft Renault heel netjes de plekken overgespoten. Echter nu (na een maand) begint het gedonder weer. Volgens de dealer komt dit door de toenemende bijtende toestand van vogelpoep en de Europese richtlijnen rond lakvoorschriften. Dat kan, maar deze tweede keer weet ik absoluut zeker dat er geen vogelpoep op de betreffende plaats heeft gezeten. Klinklare onzin dus. De auto moet gewoon helemaal overgespoten worden met een goede laklaag en blanke laklaag er over. Ik heb de indruk dat die laatste (blanke) laag er nooit op heeft gezeten.

Ik heb onlangs opnieuw een klacht ingediend bij Renault Nederland en ben benieuwd hoe er gereageerd wordt. Ik ben bereid tot het gaatje te gaan. Het is immers van de zotte. Voor mijn vakantie moet ik nu mijn buurman vragen om niet alleen de planten water te geven, maar ook mijn auto om de twee dagen af te spoelen. Zeg nou zelf...

Hans-v-g

Geplaatst door Hans-v-g (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

23 Reacties

arie549 (0) PRO, 16 jaar geleden

loslatende lak is te wijten aan de ondergrond, dit probleem is absoluut garantie, en dit moet renault oplossen..

edgo (0), 16 jaar geleden

Lijkt mij gezien het bouwjaar duidelijk gevalletje garantie!!

Hans-v-g (0), 16 jaar geleden

Tja. In de voorwaarden staat voor de lak een uitzondering voor 'vogelpoep'. Dus die garantie, daar poogt men onder vandaan te komen door zich te beroepen op vogelshit.

ejnn (0), 16 jaar geleden

Ik denk als ik het zo lees, eens te gaan praten met een auto spuiter. Gewoon eens heen gaan en vraag een second opion. Hoe komt dit en ga dan met dit na de Renault Garage. Heb je ook een goed verhaal, van bv slechte onderlaag, verkeerde verf, geen blake lak wat dan nog meer. Deze hebben dit zo in de gaten wat het geweest is.

Speerpunt (0), 16 jaar geleden

Leuk he, Renault. je wel een dure auto laten kopen en dan bij zoiets je afschepen. Werkelijk belachelijk

Hans-v-g (0), 16 jaar geleden

Vandaag een afspraak gemaakt met een onafhankelijke spuiter. Goed plan. Mocht hier iets uit komen dan plaats ik het gelijk.

ejnn (0), 16 jaar geleden

Vooral vol blijven houden. De dealer is jouw eerste aanspreekpunt, deze moet een advies overbrengen naar Renault. Stuur gerust een paar faxen, wordt er teminste nog iets gelezen in Amstersdam

Hans-v-g (0), 16 jaar geleden

Vandaag heeft Renault Nederland mij gebeld. Als eerste kreeg ik te horen dat het volgens hen komt door omstandigheden buitenaf en dus niet meer onder de garantie viel. Erg knap omdat alleen de chefwerkplaats van de dealer, in de regen, even zijn hand over het plekje haalde en dit gelijk constateerde. Die man moet bij TNO gaan werken.

Desondanks wil Renault Nederland toch nog voor een tweede keer het dak overspuiten op kosten van Renault. Met dat laatste ben ik wel blij, maar dat eerste bevalt mij niet. Een erg makkelijke conclusie. Maar goed. Als het dak is overgespoten, ruil ik de auto in. Ik heb geen zin om bij ieder plekje weer een rolberoerte te hebben.
Met de opstelling van Renault Nederland ben ik tot nu toe wel blij. Alleen wordt mijn volgende auto geen Renault meer...

Speerpunt (0), 16 jaar geleden

Blij met een dergelijke opstelling? Echt typisch Renault weer. Verf laat niet zomaar los. Vogelschijt laat ook niet zomaar verf los, want dan zou je dat veel en veel meer zien. Een nieuwe verf laag gaat ook zo weer los laten als de ondergrond niet goed is.

Man, wat een afschuiverij.

Hans-v-g (0), 16 jaar geleden

Ondanks de oplossing van Renault en mijn eerste blijhed, blijf ik sceptisch. Ik blijf het niet vertrouwen en zal ook contact op gaan nemen met Renault Frankrijk.

Ben bij een onafhankelijke spuiter geweest voor een afspraak. Volgens hem zou het kunnen zijn dat de onderlaag niet goed is of dat er goekope laklagen zijn gebruikt (tja ze moeten toch ergens op bezuinigen). Zo op het eerste oog lag de laklaag los van de ondergrond. Maar goed binnenkort breng ik de auto bij hem langs voor een verdere inspectie en advies. Als de laklaag van de totale auto (dus na overspuiten van het dak) goed is, adviseert hij mij een bepaalde polishlaag die eea moet voorkomen (als de oorzaak van buitenaf komt tenminste). Maar dan moet je die laag wel om het jaar opnieuw aan laten brengen. Daardoor is overspuiten niet nodig en ben ik in elk geval goedkoper uit. Wel zo eerlijk (maar daarom ging ik bij hem langs), want een totale spuitbeurt brengt hem veel meer op.

Maar goed, ik moet nog even wachten op het resultaat van zijn echte inspectie. Wie heeft er trouwens ervaring met de speciale polishlagen?

Cliodennis (0), 16 jaar geleden

Volgens mij doet hyundai dit ook standaard bij veel nieuwe modellen. De nieuwe auto krijg je dus fris gepoetst aangeboden al je hem ophaald. Vervolgens mag je de auto alleen met water wassen en moet je na 3 jaar weer terug naar de garage, waar ze de auto opnieuw behandelen met deze polish.
Weet echter niet ofdat je de auto dan ook echt schoon krijgt met alleen water als de auto echt vies is met hars en vogelpoep en vliegjes en zo.

Santa (0), 16 jaar geleden

HAHAHAHAHAHAHA!

Werkelijk waar te genant voor woorden, zo'n "vogelpoep-excuus"......!!

Dat men dat anno 2007 NOG steeds probeert is werkelijk te gek voor woorden!

Het getuigt van PURE minachting voor het algemeen ontwikkelingsniveau van de klant......

Heb je de klacht en dergelijke ook op papier gezet?

Hans-v-g (0), 16 jaar geleden

Op papier? Een aantal tv-programma's zijn al op de hoogte. Maar of je daar uiteindelijk iets mee wint...
Nee. Al moet 't tot dhr Carlos Ghosn (CEO van Renault en Nissan) aan toe. Deze meneer krijgt van mij in elk geval dit mooie verhaal toegezonden.

AS1 (105), 16 jaar geleden

Je zult niet de enige zijn. Daar in Frankrijk hebben ze waarschijnlijk (vogel)schijt aan mensen uit NL.
Ga maar naar je Nederlandse importeur zullen ze zeggen...

Santa (0), 16 jaar geleden

En we weten al wat DIE gaat zeggen......

pbs (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=Santa]HAHAHAHAHAHAHA!

Werkelijk waar te genant voor woorden, zo'n "vogelpoep-excuus"......!!

Dat men dat anno 2007 NOG steeds probeert is werkelijk te gek voor woorden!

Het getuigt van PURE minachting voor het algemeen ontwikkelingsniveau van de klant......

Heb je de klacht en dergelijke ook op papier gezet?[/quote]
mag ik de vogelpoeptest dan eens bij jou auto uitproberen en kijken wie er gelijkt heeft ?

edgo (0), 16 jaar geleden

Ook ik ben van mening, dat wat vogelpoep je lak niet zo ernstig beschadigt dat je gehele lak loslaat. Ik mag toch aannemen met zo'n nieuwe auto dat je deze regelmatig wast, dus zolang zal die vogelpoep niet blijven zitten.

Je kunt een bescherming laten aanbrengen bij Protech, die brengen ook een beschermlaag aan en deze hoeft niet ieder jaar worden vernieuwd.Je mag alleen niet meer in de wasstraat. En echt goedkoop is het ook niet.

Santa (0), 16 jaar geleden

[quote=pbs]mag ik de vogelpoeptest dan eens bij jou auto uitproberen en kijken wie er gelijkt heeft ?[/quote]
Helemaal niet nodig, PBS, heb op 2 plaatsen op mijn auto verzuimd de vogelpoep snel te verwijderen i.v.m. afwezigheid door vakantie.

Duidelijk zichtbaar is de vogelpoep wel heel licht ingevreten in het bovenste toplaagje maar echt niet dwars door de lak heen!
Ennuh, die vogelpoep heeft er wel 4 weken op gezeten en dat is dus NET zo lang als dat de reparatie-lak van de auteur heeft gehouden.....

Watergedragen autolakken zijn wel gevoeliger dan de ouderwetse op oplosmiddelbasis, maar compleet loslatende lak tot op de grondlaag duidt eerder op een niet goede voorbehandeleling voor het spuiten.

Geloof mij nou maar, PBS, dat vogelpoep-excuus slaat drie keer helemaal NERGENS op!

Ik ben het met je eens dat vogelpoep aggressieve rotzooi is en de laklaag (blijvend cosmetisch) kan aantasten maar verklaar mij dan eens dat een pas aangebrachte laklaag van 4weken oud compleet loslaat (net zoals de originele fabriekslaklaag)....?

Een slimme vogel met een hekel aan de Grand Scenic EN met een scherp oog die het voor elkaar krijgt om met de precisie van een laser gestuurd projectiel zijn schijt op exact dezelfde lokatie weet te deponeren...?

We hebben in het verleden wel vaker lakproblemen zien voorbijkomen.

Ik refereer maar even aan de Peugeot's 205 en 309. Die modellen die waren geleverd in de donker BLAUWE kleur en donker RODE kleur sloegen na verloop van tijd helemaal wit uit en met name op het dak, motorkap en de kofferklep.
Verkrijting door de lak. Ook hier werden eerst allerlei onzin excuses aangevoerd om de zaak vooral maar NIET te hoeven herstellen.

Maar misschien zijn er inmiddels nieuwe feiten boven water (c.q. uit de vogel..) gekomen en heb jij er een hele logische verklaring voor.

IK kan me niet voorstellen dat de lak van voornoemde Renault zoveel slechter is dan die op mijn Audi uit 1999......

CBR1000 (0), 16 jaar geleden

[quote=pbs][quote=Santa]HAHAHAHAHAHAHA!

Werkelijk waar te genant voor woorden, zo'n "vogelpoep-excuus"......!!

Dat men dat anno 2007 NOG steeds probeert is werkelijk te gek voor woorden!

Het getuigt van PURE minachting voor het algemeen ontwikkelingsniveau van de klant......

Heb je de klacht en dergelijke ook op papier gezet?[/quote]
mag ik de vogelpoeptest dan eens bij jou auto uitproberen en kijken wie er gelijkt heeft ?[/quote]
@PBS
Uit jouw reactie maak ik op dat je van mening bent dat vogelpoep wel kan zorgen voor een loslatende laklaag? Als dat zo is, zou je dan eens kunnen uitleggen hoe en waarom? Ik heb namelijk altijd geweten dat vogelpoep met name in combinatie met volle zon, kan zorgen voor doffe plekken, maar dat de lak loslaat?

Santa (0), 16 jaar geleden

Het zuur in de poep tast de bovenste laag wat aan.
Indien het te lang zit, vreet dat wat in.
Was je dan de poep weg, dan lijkt alles weer mooi.
Maar bekijk je de zaak dan met strijklicht, zie je contouren van de "vogel-flats" nog gewoon zitten.
Cleaneren heeft meestal GEEN zin meer.....

Santa (0), 16 jaar geleden

[url=http://img262.imageshack.us/my.php?image...][img]http://img262.imageshack.us/img262/3254/...[/img][/url]

Ik dacht dat die Mazda 121 "de droom van elke meeuw" was.....??

sjaak10918 (0) PRO, 16 jaar geleden

je zult de auto gewoon beter op moeten voeden : http://www.pvunion.nl/_multimedia/achter...

Als je het goed doet, leert ie ook met katten omgaan: http://www.pvunion.nl/_multimedia/achter...

Santa (0), 16 jaar geleden

1-0 voor Sjaak!

Hahahahahahahahaha!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.