Renault Laguna: Handgreepsensors

Bouwjaar: 2001

Dag allemaal. Op mijn Laguna zitten sensoren achter elke deurgreep. Deze moeten de deuren ongrendelen als ik mijn hand ervoor houdt. Dit werkt op geen enkele deur meer. Volgens de dealer moet de wagen aan de diagnose en moeten waarschijnlijk alle deuren een voor een opengemaakt worden om te inspecteren. Volgens hem kan één defecte sensor het hele systeem stilleggen! De normale afstandontgrendeling werkt wel goed.
Heeft iemand hier ervaring mee of een goede tip ??
Alvast bedankt, Rob.

Rob9898

Geplaatst door Rob9898 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

14 Reacties

guy3906 (0), 19 jaar geleden

Er zijn in elk geval twee sleutelkaarten, eentje die de sensoren activeert als je dichterbij komt, de ander werkt alleen als afstandsbediening, zoals je ook vaak op sleutels tegenkomt. Met die laatste werken de sensoren dus niet. Wel iets om rekening mee te houden...

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Je handsfree werkt dus alleen maar bij de kaart met 3 knoppen.

Rob9898 (0), 19 jaar geleden

Ja, dat klopt. Ik heb inderdaad 2 kaarten waarvan 1 met 3 knoppen. Met die laatste kaart kan ik wel vergrendelen maar daarna niet (met de sensors) ontgrendelen.

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Volgens mij begrijp je niet hoe dit systeem werkt. Om de handsfree te activeren druk je op de middelste knop. Loop je dan bij de auto weg dan hoor je tweemaal kort een claxonsignaal en dan zijn de deuren op slot. Ook branden dan de knipperlichten op de portieren vast.
Loop je nu weer met de kaart naar de auto toe dan kun je gewoon handsfree ontgrendelen.

Als je de knoppen voor handmatig ver- en ontgrendelen gebruikt; dan schakel je de handsfree weer uit.

Rob9898 (0), 19 jaar geleden

Het instructieboekje zegt dat je gewoon kan weglopen en de portieren zich autom vergrendelen. (Werkt bij mij niet) Of, in sommige landen, met de middelste knop waardoor de deuren direct vergrendelen en dan na 3 sec de automatische werking actief wordt. Dit werkt bij mij dus wel. Als ik daarna de deuren aftast ontgrendeld alleen de rechter achterdeur met de sensor. De rechter voordeur ontgrendeld alleen als ik de klink een minnipietsje uittrek (niet als ik voor de sensor beweeg!). De linker deuren ontgrendelen helemaal niet. Het is dus ietsjes anders als ik in eerste instantie melde.

Henri4478 (0) PRO, 19 jaar geleden

Dan heb je waarschijnlijk drie kapotte sensors. Kan zijn dat er vocht in is gekomen. Zul je toch je deur grepen moeten loshalen, en voor zekerheid laten uitlezen.

Rob9898 (0), 19 jaar geleden

Weet jij misschien of die sensors zelf te vervangen zijn of is daar speciale deskundigheid voor nodig?

Henri4478 (0) PRO, 19 jaar geleden

Sensors zijn zelf te vervangen. Alleen moet je wel de bekleding van deur verwijderen, en handgrepen. Je hebt geen inlees apparatuur nodig

Rob9898 (0), 19 jaar geleden

Goed, bedankt voor je reactie's. Ga het een dezer dagen op de bestuurdersdeur proberen met een nieuwe sensor.

Rob9898 (0), 19 jaar geleden

Ik heb zojuist vernomen dat ik alléén voor de bestuurdersdeur al 128,= euro verder ben! Volgens de dealer moet het geheel van de deurgreep met sensor vervangen worden. Ik denk dat ik maar met deze tekortkoming verder moet leven.
Allen nog bedankt.

Henri4478 (0) PRO, 19 jaar geleden

Is dat de prijs incl montage. Ik heb een prijs voor de greep van 49 euro excl btw. En dan alleen voor het gedeelte wat in deur zit.

Rob9898 (0), 19 jaar geleden

Ik had het magazijn bij de dealer gebeld. Het gaat dus om de afhaalprijs en moet ik het zelf inbouwen.

Henri4478 (0) PRO, 19 jaar geleden

het klopt wel, prijs die ik doorgaf was van een niet handsfree dus zonder de ontvanger.

Rob9898 (0), 19 jaar geleden

Toch nog bedankt voor het meedenken!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.