Renault Laguna: Handrem werkt aan een zijde niet meer.

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.2dci g9t

Mensen,

Bij mij doet een van de twee achteremmen het niet meer bij het aantrekken van de handrem. De bedrijfsrem doet het wel.

De blokken en schijf zijn nog dik zat en de kabel heb ik ook gecontroleerd. (je ziet de handrem hevel bewegen op de remklauw)
Is er iets wat ik kan herstellen?
Ik heb de zoekfunctie gebruikt en dan las ik over de zuiger geheel terug draaien maar ik weet niet of die remklauw het zelfde werkt als deze.

Als je de handrem geheel aantrekt hoor de de blokken wel schuren over de schijf wat ze niet doen bij handrem los. (dus het beweegd wel iets, dit zie je ook)

De andere zijde is goed.

Safrane10698

Geplaatst door Safrane10698 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

abc (0) PRO, 13 jaar geleden

zal een nieuwe klauw worden ben ik bang het stel mech inwendig in de klauw geeft wel eens problemen(vaak blijft wel de hevel waar de kabel aanzit dan wel hangen)

Kroes6404 (0), 13 jaar geleden

Ik heb het zelfde problem gehad ook met een laguna uit 2003. Heb de klauw vervangen.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Dan wordt het dus toch vervangen, was ik al bang voor. Weet iemand of ATE een merk of een soort van systeem is. En als het een merk is of de remklauwen daarvan goed zijn qua kwaliteit.

Safrane10698 (0), 13 jaar geleden

Remklauw vervangen. De handrem doet het nu wel aan beide zijdes. Maar de kant die niet vervangen is geeft beduidend meer rem kracht dan de nieuwe klauw bij het aantrekken van de handrem. (gestest door bij 30 km/pu de handrem aan te trekken, er blokkeerd maar een wiel de ander wil echt niet)

Gaat dit zichzelf nog verder stellen of inlopen waardoor de remkracht hoger komt te liggen?

ejnn (0), 13 jaar geleden

denk het wel

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.