Renault Laguna: Storing inspuiting, storing ESP

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V

Wij hebben een Laguna Grand Tour 2.0 16V van 2002. Najaar 2009 is de bradstofpomp/regelaar(?) vervangen.

Sinds een week krijgen we na een rit van 45 min. waaronder ca. 30 km snelweg weer de storingsmelding "storing inspuiting, storing ESP" net als vorig najaar. De Anwb monteur kon uitlezen dat het probleem bij de brandstofpomp vandaan kwam, maar helaas weet ik de foutcode niet meer. Bij het optreden van de storing wordt het toerental begrensd naar 1500rpm en soms schakeld de motor helemaal uit.

Het gebeurt gelukkig altijd als we bijna thuis zijn nadat we ca. 5-10 min. van de snelweg af zijn in een 50km zone. Mijn vermoeden is dat de hoge temperaturen van de afgelopen periode (boven 30gr) geen goede invloed hebben en dat de temperatuur van de brandstofpomp de foutmeldingen veroorzaakt. Nou weet ik toevallig dat de pomp gekoeld wordt door de brandstof dus zorgen we er altijd voor dat er genoeg in de tank zit, helemaal met dit weer.

Kan het zijn dat de brandstofpomp alweer defect is en vervangen moet worden of is er iets anders aan de hand? Inmiddels heb ik begrepen dat dit een kwetsbaar onderdeel is en ik weet de kilometerstanden niet helemaal meer, maar dit mag toch niet gebeuren na ca. 15.000 km sinds de vorige reparatie? Weet iemand of er in dit geval "garantie op reparatie" van toepassing is mocht inderdaad de brandstofpomp weer defect zij?

Bij voorbaat dank!

Problemlaguna

Geplaatst door Problemlaguna (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

bunky (0) PRO, 13 jaar geleden

2.0 IDE motor??

renault-monteur (0) PRO, 13 jaar geleden

vroeg ik me ook al af vast wel...

Problemlaguna (0), 13 jaar geleden

Heb het even nagekeken en het is 2.0 16V IDE S2005. Ik ben er niet helemaal in thuis zoals je ziet...

bunky (0) PRO, 13 jaar geleden

als sensor en regelaar al vervangen zijn en het probleem terugkomt zou ik nieuwe bedrading aanleggen tussen sensor/regelaar en rekeneenheid!! goede ervaring mee... ook de 2 kleine zwarte relais linksvoor onder motorkap vervangen, zou ik ook doen... er is genoeg te lezen hier op problemcar over de problemen van dit type motor... succes

Joost (0), 13 jaar geleden

Lambda sonde bovenste, boven 0,85 Volt geen storing maar wel noodloop. het is proberen waard , heb zelfde probleem gehad. konden ze ook niet vinden. Lag in iedergeval niet aan al die andere dingen , die ik ook heb aanbevolen gekregen. Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.