Renault Laguna: schakelaar verlichtingen

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine

hallo
ik ben mijn auto aan het nalopen op vloeistoffen rubbers en verlichtingen
nu zit ik met een probleempje
het probleempje is dat alle lampjes van de schakelaars van de raambedieningen stuk zijn , nu heb ik de schakelaars uitgebouwd en het blijkt dat ik niet zomaar even nieuwe lampjes er in kan zetten , er zitten hele kleine blauwe pitjes (de lampjes dus ) in de schakelaars die zoals het nu lijkt op een printje gesoldeerd zitten ( het lijkt alsof ik compleet nieuwe schakelaars moet kopen zo ingepakt zitten de lampjes normaal zitten er toch een soort steeklampjes in
heet iemand hier ervarng mee en enig idee hoe ik deze lampjes kan vervangen

mvg rob

tekno 01

Geplaatst door tekno 01 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sgm (0), 13 jaar geleden

Ik heb ze een keer allemaal vervangen. Het is een heel priegelwerk, maar er is niks gesoldeerd. Het zijn hele kleine gloeilampjes met een blauw condoompje erop. De draadjes van de lampjes zitten om contactjes gevouwen.

De lampjes heb ik toen gekocht bij RS elektronica. Er zijn vast nog wel andere plekken waar je ze kunt krijgen.
TIP: als een lampje het na het inbouwen niet doet, gewoon weggooien en een andere pakken. De aansluitdraadjes corroderen (roesten) heel gemakkelijk en zijn dan heel moeilijk schoon te krijgen. Werk ook niet met zweethandjes, want dan houden de lampjes er na een paar weken weer mee op (persoonlijke ervaring...).

jack42 (0), 13 jaar geleden

Ik had dat zelfde probleem
Ik heb bij de electro zaak 5 ledjes gehaald met bij passende weerstanden en er in gesoldeerd
zul je er nooit meer last van hebben leds hebben namelijk een veel langere levens duur

gr Jack

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.