Renault Grand Scenic: handsfree

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 dci

Hoi, met Rien. De handsfree functie werkt niet helemaal goed. Juist bij het linkerportier werkt het afsluitknopje meestal niet. Heel soms doet hij het even. Verder werken alle portieren en achterklep helemaal perfect. Iemand een idee ? en zoja, is dit een beetje redelijk op te lossen? vr. gr. Rien.

nihuni00

Geplaatst door nihuni00 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

schakelaar in de klink vervangen is los te bestellen ff de klink demonteren dan kun je hem open maken en eruit halen

driouchi (0), 15 jaar geleden

Hoi rien

ik had zelfde probleem als jij dat mijn links portier chauffeur zijde af en toe niet reageert bij het afsluiten van de deuren ik zelf niks gedaan , maar nu hij doet het een tijdje weer goed . toen heb ik bij de dealer geinformeerd en daar zeggen ze dat dat vaker bij deze autos voorkomt ,soms is de stof de oorzaak, ik zou als ik jouw was geen zorg om maken als je via een andere deuren jouw auto kan afsluiten of met kaart zou ik geen nieuw sensor kopen voor 80 euro en als je massel hebt gaat hij over een tijdje weer werken.
toen die tijd bij mij werkt ie meestal als het regent raar he, dit is mijn advies rien voor jouw en moet het zelf weten suc6
hossain

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

schakelaartje kost 15,- ex btw

nihuni00 (0), 15 jaar geleden

Hoi, met Rien. De prijs van het schakelaartje valt wel mee dus. Is het niet een hele klus om de klink eraf te halen? Moet dan de bekleding binnen los ? Inderdaad doet hij het heel af en toe. Als je erbij kon zou je zeggen een beetje kontakt olie of zo. En Hossain, het is niet de sensor hoor, want hij opent prima.

nihuni00 (0), 15 jaar geleden

Dag, met Rien. Ik ben er nog niet aan toe gekomen. Lijkt me een hele klus toch???

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

Mensen kijk bij (alleen Scenic II) problemen eerst even onder de linker voorstoel, daar ligt een kabelboom waar ALLE handsfree schakelaartjes en contactpuntjes bijeenkomen. In het ergste geval dienen de contactpunten schoongemaakt te worden. In het minste geval (bij storing der knopjes) even aan de kabelboom roeren en bewegen en alles doet het weer ! Suc6 !

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

je moet het stoffen gedeelte van de bekleding losmaken en daarna de klink,de klink is een beetje pielen je moet een dopje ter hoogte van de klink in de zijkant van de deur eruit halen en daarna met een "tandarts haakje"een palletje terugtrekken zodat het cilnder slot eruit kan ,daarena kan de klink eruit en open gemaakt worden

nihuni00 (0), 15 jaar geleden

Hoi, met Rien. Ben er nog niet aan toe gekomen.Horen de knopjes van de achterdeuren het ook te doen eigenlijk ? Deze hebben het nog nooit gedaan, en zitten toch niet alleen voor de sier? of toch misschien wel. Ik gebruik nog steeds de schakelaar van de achterklep zonder problemen, maar is natuurlijk niet de bedoeling! Zal het dan toch een electrische storing zijn? Ik heb al voorzichtig onder de voorstoel wat draadjes bewogen, maar durf dit niet zo goed want ben bang voor nog meer storing. Heeft iemand hier ervaring mee?

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

op de achter portieren moten ook werken

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.