Renault Grand Scenic: Navigatie achteraf inbouwen

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.5 dci

Ik heb een ocassion Grand Scenic uit 2004 aangekocht. Nu zit er een normale Sony radio/cd-speler ingebouwd. Ik wil deze graag vervangen voor een standaard unit met navigatie (niet zo inbraakgevoelig als een of ander hip nieuw navigatie systeem) en een losse domdom heb ik geen zin in (ik houd van een opgeruimd dashboard.

Mijn vragen zijn:

Welke type standaardunits kan ik in deze wagen achteraf inbouwen en is dat makkelijk zelf te doen? Welke wordt als beste geadviseerd (van de standaard units dus).

Is het ook mogelijk een standaard CD wisselaar erbij in te bouwen om de boel compleet te maken? Zo ja welke types en welke wordt geadviseerd?

zuma

Geplaatst door zuma (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Viper9 (0), 15 jaar geleden

Heb zelf de carminat met originele cd wisselaar erin zitten. Nav betreft het pijltjessysteem. Werkt verder allemaal goed.

zuma (0), 15 jaar geleden

Ja is leuk dat je dat hebt maar ik zit te denken om deze (navigatie/radio unit en wisselaar unit) 2e hands in te kopen. Ik heb in meganes monochrome pijltjes systemen gezien. Maar mijn dashboard is blauw. Ik vewracht dat de kleure gewoon afhankleijk is van de ingebouwde display en niet zozeer van de unit. Verder heb ik ook begrepen dat er kleursystemen bestaan. Is dat ook pijltjes systeem en is dat uberhaupt compatible in een 2004 grand scenic uitvoering? M.a.w waar moet ik naar opzoek gaan, uit welke type auto's t/m welke bouwjaren kunnen ze vandaan gehaald worden? Is het makkelijk zelf in te bouwen?

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Ik zou contact opnemen met een sloperij, bijv. holtrop. Die halen complete sets uit een schadeauto. Dan heb je alle draden en randapparatuur, en in de juiste kleur.

RenaultDriver (0), 15 jaar geleden

Denk erom dat je ook een ander display nodig bent vor de navigatie. Of je dat zo gemakkelijk kunt verwisselen? En hoe zit het met de bedieningssatelliet aan het stuur?

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

De radio en navi werken maar gedeeltelijk samen, dus ik denk dat de sateliet geen problemen opleverd.

RenaultDriver (0), 15 jaar geleden

[quote=Safrane10698]De radio en navi werken maar gedeeltelijk samen, dus ik denk dat de sateliet geen problemen opleverd.[/quote]
Hij zal geen problemen opleveren, maar je moet er wel eentje hebben bedoel ik. Als de auto is uitgeleverd zonder audio dan zit die satelliet er niet in. Bij nader inzien is het waarschijnlijk wel mogelijk om de nav te bedienen zonder satelliet, maar je hebt de beste 'experience' met...

Safrane10698 (0), 15 jaar geleden

Ik kan met de sateliet helemaal niks bedienen van mijn navi, maar ik weet niet of een scenic dezelfde opzet heeft.

En als je bij een sloperij het beeldscherm met alle toebehoren koopt zal je daar ook de andere tellerpartij bij kunnen kopen (die verder uit het dashboard omhoog komt). En de teller stand staat in de UHC volgens mij dus raak je ook je km stand niet kwijt.

zuma (0), 15 jaar geleden

[quote=RenaultDriver]Denk erom dat je ook een ander display nodig bent vor de navigatie. Of je dat zo gemakkelijk kunt verwisselen? En hoe zit het met de bedieningssatelliet aan het stuur?[/quote]
Bedieningssatelliet aan het stuur ontbreekt ook. Dus deze zou ik er ook moeten bij in bouwen. Is dat nu eenvoudig te doen?

Wat betreft het display dacht ik dat het een aparte display is, en dus geen onderdeel van het tellerwerk (zit immers ook achter het tweeede kadertje van het dashboard, het derde kadertje is gewoon de klok en temp en het eerste kader is het tellerwerk). Of zit ik nu compleet mis, is dat gewoon één unit (dus teller, radio/nav en klok/temp). Er schijnt volgens de dealer wel een standaard display in te zitten voor een standaard renault unit maar ze wisten niet te vertellen of dit display ook geschikt was voor navigatie... Dus dat zou ik nu wel eens willen weten voor ik zo'n apparaat aanschaf.

Ik zal mijn licht eens opsteken bij die sloperij die genoemd was...

Zijn er nog pro's in de buurt die hier iets zinnings over kunnen zeggen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.