Renault Megane: hapert bij optrekken

Bouwjaar: 1996

Mijn Megane 1.4 van 1996 op lpg hapert sinds korte tijd. Wanneer ik 's morgens wegrij heb ik nog geen last maar na een half uur begint ie te schokken. Dit hoofdzakelijk als ik vanuit stilstand wegrij of wanneer ik bijna stilsta. Vanuit 1 of 2 dus. Ook loopt ie stationair zeer wild en onregelmatig dan. Stond vanmorgen voor de stoplichten en toen smoorde hij zowat bij het wegrijden. Heb boogies al nagekeken en schoongemaakt en de luchtfilter gecheckt maar dat zag er nog vrij schoon uit.
Wie kan mij vertellen waar ik het zoeken moet?

j.wolthuis

Geplaatst door j.wolthuis (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

vacuumslangetje mapsensor

j.wolthuis (0), 18 jaar geleden

Sjaak, dank je. Dit probleem komt je bekend voor mag ik aannemen? Is dit typerend voor een gas-auto?
Waar kan ik dit slangetje ongeveer vinden onder de motorkap?

j.wolthuis (0), 18 jaar geleden

De Renault dealer heeft de smoorkleppen gereinigd en een gasleiding van de verdamper vastgezet. Moest nu goed zijn. Dus niet. Hij houdt nog steeds in bij het optrekken of bijna stilstand, alleen als ie warm is. Voorts heb ik gemerkt dat ie het alleen op gas doet en niet als ik m overschakel op benzine.
Ook heb ik het slangetje van de mapsensor nagekeken maar deze is nog geheel gaaf. Wie kan mij de juiste oplossing geven?

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Als je gewoon rijd en trapt dan het ghaspendaal helemaal in,accelereet ie dan goed of houdt ie dan ook even in?
Zo ja,dan lijkt mij dat de gasopbrengst te weinig is,ontsteking kan niet omdat ie op benzine wel goed loopt.

j.wolthuis (0), 18 jaar geleden

Als ik onder het rijden het gas goed intrap happert ie niet. Alleen als ie warm is vanuit stilstand of bijna stilstand. Als ik m op benzine zet is ie goed, schakel ik over op lpg dan is ie even goed en daarna houdt ie weer in.

thei11316 (0), 18 jaar geleden

Raadpleeg een gespesialiseerd gasinbouwbedrijf bij jou in de buurt,is echt een gasprobleem.

j.wolthuis (0), 18 jaar geleden

Zo spontaan dat de klacht kwam is ie ook weer weggegaan. In 1e instantie hield ie nog wel in nadat ik van de Renault-garage kwam maar de dagen daarna geen last meer. Heb wel voor de zekerheid er een nieuwe map-sensor opgezet en de actuator gereinigd en tot heden loopt ie weer goed.
Allen dank voor de tips!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.