Renault Megane: Stroomuitval

Bouwjaar: 2005

Het probleem ontstond toen ik met de AB de deuren niet meer dichtkreeg. Ook de binnenverlichting werkte niet meer en geen enkele reactie bij het omdraaien van het contact.
Aangezien ik aan een accu probleem dacht wou ik hem met startkabels starten bij het naar achteren duwen van de auto ging de binnenverlichting weer branden en kon de auto zonder problemen worden gestart.
2 dagen later hetzelfde probleem starten zonder problemenop eindpunt aangekomen werkte de ab niet meer nadat ik onder de voorstoel gekeken had waarde accu zit om te kijken of daar iets los zat ging de verlichting weer branden.
Accupolen lijken mij er goed schoon uit en vast te zitten.
Heeft het iets met Massa te maken ?
Wellicht heeft iemand een idee Ik hoor het graag

Met vr groet

Dennis

Derdesign

Geplaatst door Derdesign (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

K.G. (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk eens goed naar de + aansluiting(als je voor de auto staat)bij de linker schokbrekerpoot, die wil nog wel eens los zitten en inbranden. Ik ga er vanuit dat het een scenic is.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Megane 2005 ? Garantie ?

Derdesign (0), 18 jaar geleden

Het betreft een Megane uit 1996

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Kijk even of de accuklemmen schoon zijn en goed vastzitten.

pvnanninga (0), 18 jaar geleden

Aftandsbediening defect / batterij slecht? (verklaart niet de binnenverlichting.

Bij de combinatie startonderbreker / binnenverlichting denk ik aan portierschakelaar. Heeft de auto een alarm?

Derdesign (0), 18 jaar geleden

Accuklemmen zien er schoon uit en zitten vast.

Derdesign (0), 18 jaar geleden

De auto heeft geen alarm.
Het betreft niet de afstandbediening omdat die nu weer perfect werkt. kan het aan de + kabel liggen hoewel die er schoon uit ziet en mijn inziens behoorlijk vast hoor ik van div mensen dat het een massa probleem kan zijn.
Ik vraag me af alleen af hoe dat te controleren valt de kabel lijkt vanonder de bijrijderstoel naar de zijdeur te lopen.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

En zit de massa van de accu en de massa van het motorblok ook netjes aan het chassis ? In de bak van de accu komt altijd een heleboel zooi en vocht dus hier zijn problemen niet ondenkbaar. Anders zou ik ook eens in de zekeringenkast kijken of daar geen slecht contact zit. Als hij weer een keer weigert met een multimeter meten of er wel op alle zekeringen spanning komt.

si (0), 13 jaar geleden

Vraagje aan pieterp, hoe lang heb je garantie op en waarop heb je garantie bij een megane uit 2005, heb er zelf namelijk één.
Heb nu nog wel bovag garantie voor een half jaar maar heb je ook nog fabrieks garantie dan?

Mvrgr, si

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.