Renault [R5 GTL]: hefig schokken in lage toeren -> afslaan -> niet meer starte

Bouwjaar: 1986

De problemen zijn ontstaan na het schoonmaken van het motorblok.
de auto wilde direct niet meer starten omdat er water in de verdelerkap zat. na dit droog te maken starte hij goed maar begon op weg naar huis sterk te schokken in de lage toeren (alle versnellingen). dit werd zo hevig dat ie afsloeg en vervolgens niet meer start.
heeft iemand ervaring met een dergelijk probleem? de bougiekabels en bobinekabel lijken goed. ik kan op dit moment de bobine zelf niet testen op stroom want de accu is leeg door de vele startpogingen...
ik denk zelf aan:
- bobine
- bdp-sensor
- benzine relais/pomp

helaas ben onervaren in het testen van zulke apparatuur, dus misschien heeft iemand tips/waar te beginnen?
alvast bedankt,
Job

Jobba[R5]

Geplaatst door Jobba[R5] (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault 5? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

espace2 (0), 19 jaar geleden

Zou zeker de bobine even vervangen om te kijken of het dan over is, maar als deze voor de wasbeurt in orde was lijkt de kans op een stukkende bobine vrij klein, Geloof me maak alle hoogspanning kabels super goed droog, bv even een dagje in huis nabij de verwarming, ook je rotorkap controleren op scheurtjes en je rotor natuurlijk ook, als je nog contaktpuntjes hebt vervang dan maar voor de zekerheid de condensator.

Jobba[R5] (0), 19 jaar geleden

bedankt voor de hulp!
het was inderdaad de bobine ;) rijdt nu weer als een trein!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault 5 of stel zelf een nieuwe vraag.