Renault Safrane: HELP ROEST

Bouwjaar: 1997

Ik heb een safrane fase 2 , en het metaal rond de handgreep van de kofferbakdeksel vond ik roest, bij beter kijken zag ik nu pas (buiten garantie periode)dat hij overgespoten is.

Mijn vraag; had de dealer daarover wat moeten zeggen, en wie draait voor de kosten op, die gene die gespoten heeft en dus (waarschijnlijk door slecht werk) voor roest gezorgd heeft?
Of is het vet balen en mag ik zelf betalen.
Verder is er geen schade te zien rond de greep, dus roest komt niet door schade of zo.
Wel kan je zien dat de verf aan het afbladeren is langs de greep (gespoten op een vieze ondergrond).

Safrane10698

Geplaatst door Safrane10698 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Sebastiaan , probeer met de dealer te praten , hoe hij

dit wil oplossen , eerst probleem bij hem neerleggen ,

(garantie) misschien kosten samen delen.

Anders zijn de kosten voor , zoete lieve Gerretje.

aquariaan (0), 19 jaar geleden

hallo sebastaan ik heb een renault safrane van 1999 waarvan de handgreep ook begind te roesten en een plekje op het dak ik ben de 2e eigenaar maar de eerste eigenaar heeft de auto niet laten onderhouden door een dealer van renault ik moet ook zelf voor de kosten opdraaien terwijl er 10 jaar lak garantie opzit de renault dealer uit Harderwijk wil er niets aan doen gr aquariaan

Safrane10698 (0), 19 jaar geleden

Hee das een kans voor mij, mijn auto is altijd dealer onderhouden geweest, onderhouds boekje is volledig ingevuld.
MAAR de auto is overgespoten, zou dan de garantie vervallen?
Dit is niet terug te vinden in het boekje, en ik dacht eigenlijk dat renault 7 jaar garantie gaf, en dat heeft ie al gehaald, maar als het 10 jaar is kom ik in aanmerking misschien.
B.V.D Sebas

aquariaan (0), 19 jaar geleden

ik heb even het boekje erbij gehaald en er zit 8 jaar garantie op het plaatwerk maar vervalt als de reparatie niet uitgevoerd word door een renault dealer is de reparatie wel goedgekeurd door een renault dealer dan kan het desbetreffende bedrijf wel garantie geven dus als je weet wie hem gespoten heeft kun je mischien verhaal halen omdat hij een eigen garantie heeft

ARTHUR KOEMAN (0) PRO, 19 jaar geleden

garantie is alleen voor doorroesten van binnenuit dit lijkt mij een geval van niet goed vastzitten van de greep waardoor vervuiling door schuren voor de roest heeft zorggedragen.dus domme pech

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.