Renault Safrane: schokdempers achteraan maken lawaai

Bouwjaar: 1995

Bij mijn safrane die ik pas 1.5maand heb (2.1 turbodiesel met 149.000km) kloppen de achterschokdempers alsof één en ander niet goed vastzit. net gecontroleerd en alles blijkt wel degelijk vast te zitten. het euvel doet zich slechts voor bij oneffenheden in het wegdek, zoals een regengoot die je dwarst of een putdeksel in de weg.
De wagen is anderhalve maand geleden ook technisch gekeurd zonder mankementen.
Zou het kunnen dat de schotels van de mc pershon veerpoot aan vervanging toe zijn?
alvast bedankt.

werner11951

Geplaatst door werner11951 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Jos W (0) PRO, 19 jaar geleden

Hallo Werner , laad je dempers eens testen, defecte demper(s) kunnen een vertekend beeld geven aan de stabilieteit vd. auto.
Uitlaat en reserverwiel zitten vast?

gverbiest (0), 19 jaar geleden

zelfde probleem gehad. De achterste schroefveren zijn bovenaan bevestigd in dempende schotels die de carrosserie verbonden met de veren. Deze soepele rubbers in de schotels wordt broos en scheurt. Hierdoor ontstaat een soort van geklop. Deze speling heeft echter geen invloed op het veergedrag, maar is wel zeer hinderlijk. Oplossing: achterste dempers verwijderen en schotels vervangen.

werner11951 (0), 19 jaar geleden

Het waren idd. die schotels die aan vervanging toe waren al was er maar één kant die echt veel speling had, de garage heeft ze wel allebei vervangen. wagen is reeds 9j oud en ik heb hem pas 2 maand en de wissel stukken zijn onder garantie vervangen.
Wagen komt niet van een Merk dealer.
Werner.
@ Gino en Jos thx voor de feedback!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.