Renault Safrane : Diagnose software

I.v.m. onderhoud dat ik als particulier zelf wil uitvoeren aan mijn Safrane 3.0 V6 RT (waaronder uiteraard de AD8 versnellingsbak, zit nu in noodloop...), wil ik oa. graag foutcodes van de boordcomputer kunnen uitlezen. De Dialogys software voor onderhoud heb ik overigens al. Ik heb uitvoerig gezocht naar wat ik precies nodig heb om deze foutcodes te kunnen uitlezen. Een XR25 is vrijwel niet beschikbaar en te duur. Clip software ligt meer voor de hand, en is beschkbaar voor lage prijzen. Kan ik daarmee alle codes uitlezen en evt. wijzigen/resetten? En een kabel tussen PC en diagnose stekker is in dat geval ook nog nodig, maar welke? En wat is eventueel nog meer nodig om deze codes te kunnen uitlezen?

Jooster

Geplaatst door Jooster (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

Henk Nobach (0) PRO, 19 jaar geleden

Clip software draait niet op een gewone pc dus jouw verhaal gaat niet op.

Jooster (0), 19 jaar geleden

Waarom niet?

Voor zover ik heb achterhalen (diverse bronnen) loopt deze software op iedere PC met Pentium processor. En geruiken Renault garages deze software ook op een standaard door Renault geleverde laptop (in koffer). Als dit niet zo is hoor ik het graag, en wil ik graag weten waar die Clip software dan wel op draait.

abc (0) PRO, 19 jaar geleden

software draait inderdaad op een gewone comp of laptop het probleem is de kabel tussen comp en auto zogenaamde can-sonde
daar is niet aan te komen.

Jooster (0), 19 jaar geleden

Ik heb inderdaad hier en daar gelezen over een kabel waarin een klein kastje is opgenomen. Die kabel (met kastje) verbindt de laptop met de auto. Maar als jij weet dat die kabel een CAN sonde heet, ben ik al weer een stuk verder, want dan kan ik daar verder op zoeken. Thanks.

Maluku (0), 19 jaar geleden

Als je een windows 98 hebt dan moet je een installatie cd voor 98 DOS hebben,en ook een CAN sonde voor windows 98.Als je XP hebt dan geldt dit niet.
Deze is te koop bij TBA garage inquiment.
Good luck......

AS1 (115), 16 jaar geleden

Ik heb een ouderwetse 12-pins aansluiting onder de motorkap. Is dan ook een CAN sonde nodig? Ik weet in ieder geval zeker dat er naast de XR25, ook een CLIP op kan. Dus de vraag is, wat zit er tussen?
Hoe lezen universele garages dergelijke oude auto's uit? Of kunnen ze dat gewoon niet?

ejnn (0), 16 jaar geleden

CAN sondes zijn duur, deze kunnen ook gestolen zijn, omdat deze normal niet te koop zijn. Reken voor als je een CAN SOnde wilt kopen op een minimaal bedrag van 1000 euro

Speerpunt (0), 16 jaar geleden

Als je alleen wil uitlezen is een ELM achtig iets toch goed? Ik kan met een ELM 323 de Fiat van de vrouw uitlezen, alleen niet de Laguna. Vermoed dat dit de ELM 327 moet zijn

ejnn (0), 16 jaar geleden

volgens mij uitlezen is wel mogelijk, maar dat zijn dan de foutcode's. Programeren en andere zaken denk ik wordt een probleem, dit gaat niet

Andre379 (0), 16 jaar geleden

Met de elm kan je alleen motormanagement uitlezen.Zeker bij een franse auto kan je beter de orginele diag app hebben.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.