Renault Safrane: zware koppeling bij warmte

Bouwjaar: 1997

Wanneer ik met mijn Safrane file moet rijden terwijl het buiten meer dan 25 graden is, gaat de koopeling steeds zwaarder. Hij gaat kraken bij het intrappen, en komt steeds moeilijker terug, totdat ie op het laatst echt blijft hangen, en ik hem met de voet moet terughalen. Erg prettig bij stoplichten in de stad tijdens een hittegolf...

Als de boel koud is werkt alles prima. Het gebeurde de laatste zomer al, en is dit jaar niet ernstiger dan vorig jaar.

Heeft iemand hier ook mee te maken gehad? Heeft er iemand een idee?

marc6916

Geplaatst door marc6916 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Safrane10698 (0), 19 jaar geleden

zie topic:http://www.problemcar.nl/index.php?topic...

groeten sebastiaan

marc6916 (0), 19 jaar geleden

Hallo Sebastiaan,
heb je het uiteindelijk laten repareren? Was het toen allemaal in orde en klopte de kosten?
Ik was er ook al mee bij de garage, maar ze konden er niet veel mee. Vreemd als blijkt dat meer Safraans dit probleem kennen.

Heb nog een probleem, nl een trillende auto bij optrekken met lage toeren, vooral tegen een heuveltje in een rechtsbocht... Komt je dit ook bekend voor?
Verder zijn het prima auto´s hoor.

Groeten, Marc

Safrane10698 (0), 19 jaar geleden

ik heb het nietlaten repareren ik heb een safrane automaat gekocht zit geen koppeling in :)wel schokte hij bij lage toeren, later bleek dat de bobine kapot/geoxideerd was waardoor de vonk niet sterk genoeg was.

marc6916 (0), 19 jaar geleden

Goed plan, een automaat. Gaat mijn volgende ook beslist worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.