Renault Safrane 2.2: (Knipper)lichtschakelaar

Bouwjaar: 1992

Ik heb een Safrane in onderhoud, waarvan om de twee maanden de lichtschakelaar inwendig gesmolten is. Hij wordt dus heet en krijgt volgens mij te veel stroom. Heeft iemand dit al eens eerder meegemaakt? Kan dit liggen aan lampen met een te hoog wattage? Dit zeggen ze bij de Renault dealer. Verder weten zij het ook niet. En laten zoeken bij de dealer vind ik wat prijzig.

RoelV

Geplaatst door RoelV (0) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Safrane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

hallo, het zit hem inwendig en dan wel in de schakelaar.. die is ingesleten op de geleidecontakten...!! waar door hij teveel weerstand heeft... en daarom te warm.( heet ) word.
je kunt dan niks anders doen dan hem vervangen door een nieuwe.
dan is het probleem over....!!


paul,

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ja, oke, maar dat een schakelaar na twee maanden zover is ingesleten dat hij dus te veel weerstand heeft lijkt me sterk. Ik heb de schakelaar uit elkaar gehaald en de contacten zijn nauwelijks ingesleten. Wel is hij gesmolten. De eerste schakelaar heeft het jaren volgehouden en daarna gaan ze om de paar maanden kapot. Lijkt me toch niet normaal.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

nee, roel dat kan ook niet normaal gezien..? hoe staat het er voor met de rest in de zekeringskast met het rl, werkt die nog..? die is er ook voor om de schakelaar te ontlasten. controleer die ook eens.. of kijk of die sporen vertoont van verbranding, of even ruiken......!! die schakelaar die je nou hebt zou ik ook niet meer gebruiken.. even naar de sloop roel....!
hoe veel spanning komt er op bij de schakelaar..? ook even kijken bij een draaiende motor...!! het kan diep zitten maar het moet te vinden zijn,,

paul,

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Ik ga dit eens bekijken, het relais is trouwens goed, geen sporen van verbranding. Ik ga eens spanning meten. Ik laat nog wel wat horen.

P. Kelder (0) PRO, 19 jaar geleden

ik hoor het wel roel,,meet je wel even digital....!!!

paul,

Martijn7401 (0), 19 jaar geleden

Heb ook problemen gehad met het dimlichtschakelaar, plastic connectortje bij pookje was deels gesmolten. Dacht dat het dimlicht via relais liep maar naar mijn weten is die niet aanwezig. Heb connector pootjes bijgebogen en sindsdien werkt het wel weer. Beter is er een relais tussen te plaatsen.

RoelV (0) PRO, 19 jaar geleden

Hij is gemaakt. Bij de Renault dealer, ik weet niet precies wat het nu was, ze waren er met een uurtje mee klaar, onder het dashboard in ieder geval.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Safrane of stel zelf een nieuwe vraag.