Renault Kangoo: herrie

Bouwjaar: 1998

hio ik heb kangoo. uit 1998 19d die heel erg bromt. met rjden. als ik en rechter bocht maakt is het en stuk minder.de een zegt dat het de bak is. maar dat kan er bij mij niet in. schakeld priema . bij 50 km is het op ze harst bromend geluid. stof hoes was lek aan weers kanten. is gemaakt. heeft iemand dit meer gehad???? en wat zou het kunnen zijn?? gr jaap

jaap4744

Geplaatst door jaap4744 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Kangoo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

15 Reacties

edkorna (0) PRO, 18 jaar geleden

voorwiellager

jaap4744 (0), 18 jaar geleden

hoi heb kangoo op de brug staan. wielen vrij. lijkt knaker geluid te zijn. je voeld het aleen als je het wiel met de hand draait. komt toch uit de bak van daan is ook l en r tevoelen. mischien zijn er rijders die dit ook gehad hebben. denk dat ik de bak er onder uit haal.en dan slopen dan kan ik zien wat er stuk is. of er moeten nog meer sugesties gr jaap

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Bak lagers komt niet al te vaak voor.Wat je nog kunt proberen is de rechter aandrijfas uit de wielnaaf te halen en luisteren of dat het geluid er nog is als je het wiel draait.

edkorna (0) PRO, 18 jaar geleden

De Linker as zit met 3 rollen in het differentieel.
Die loopbanen kunnen ingesleten zijn.
Ik neem aan dat het is bij jou is ontstaan ivm een vervangen aandrijfas die te lang is.
Met een stetoscoop kun vrij draaiend de lagers beluisteren.
Ook als je de as uit de wielnaaf haalt kun je de lagers goed contoleren.
Wiellagers is een veel verkomend euvel

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Laat er eens iemand mee rijden die er verstand van heeft. Waarschijnlijk gewoon een wiellager.

jaap4744 (0), 18 jaar geleden

hoi mannen ga zatedag, eerst aandrijas er uit halen. dan luisteren of ik dat gebrom nog hoor. zaterdag avond weet ik mischien meer. alle maal bedankt hoor. jullie horen het nog van me.

jaap4744 (0), 18 jaar geleden

hoi daar ben ik weer. nou het zit zoo herie komt uit de bak. ik heb de bak er uit gehaald. er zit aan een kant een kant een klijn spiebaantje als ik daar aan draai met de hand hoor ik tanden over elkaar gaan. dus moet ik aan en andere bak. wat voor bakken kunnen er in zoon kangoo??? bak t bj1906 en wie heeft er een . bak zonder brug er uit gehaald. was rot klus hoor. ik hoop dat julie mij verder kunnen helpen. mischien henkie nobach wel want die weet het een en ander er van. gr jaap

jaap4744 (0), 18 jaar geleden

hoi jongens. daar ben ik weer. andere bak er in gezet, zelfde probleem. met rechter bocht is het gebrom weg. ik ben radeloos weet niet meer waar 9ik nu naar moet zoeken.mischien weten julie nog iets. wie help mij. gr jaap

edkorna (0) PRO, 18 jaar geleden

het is al 3 x gezegd wiellager
zijn deze al vervangen

jaap4744 (0), 18 jaar geleden

hoi ga morgen lagers er in laten persen je hoort het nog wel . eerst maar rechts. en dan links. ik hoop dat het goed kompt bedankt al vast .

edkorna (0) PRO, 18 jaar geleden

waar woon je?

jaap4744 (0), 18 jaar geleden

hoi edkorna. van morgen fusees er uit gehaald. schijfen er af gehaald. op de werkbank na gekeken. zat geen ruimte in wel ruw geluid. l voor was veel beter. r voor nieuwe lager gemonteert. en wat blijkt gebrom was weg. hartelijk dank voor de tip. was wel duur lager. dus zoo zie je maar weer. je kan ook niet af gaan op de keurmeester. die zij bak maakt lawaai.

jaap4744 (0), 18 jaar geleden

hoofddorp

edkorna (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja zo zie maar weer dat je beter eerst de opmerking op 7/10/05 "lagers" goed ter hand had moeten nemen.
Deze lagers hebben nooit speling maar beginnen te grommen doordat er water van buiten in komt.
Mooi dat het nu opgelost is.
Ik woon vrij ver bij je vandaan in Bovenkarspel, ik heb een eigen werkplaats en altijd bij renault gewerkt.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Hahahahaha

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Kangoo of stel zelf een nieuwe vraag.