Renault Scenic: herrie (gehoem) bij koude start

Bouwjaar: 2000

als ik mijn auto 's morgens vroeg start dan maakt de motor een hoog hoemend geluid. Na een minuut ofzo is dit weg. ik heb er sinds kort plotseling last van. Bij de Dealer in Tilburg helpen ze me niet want ze weten niet wat het is.

Johanneke

Geplaatst door Johanneke (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

M3GTDRIVER (0), 18 jaar geleden

Johan, het zou wel eens de luchtpomp voor de emissieverlaging kunnen zijn maar ik ben niet zo goed op de hoogte van die Franse auto's. Als het een electrische pomp is maakt dat een soort stofzuiger geluid. Meestal lopen die dingen maar een minuutje dus de omschrijving die je geeft doet mij daaraan denken (hoog geluid en +/- een minuut)

WtB (0), 18 jaar geleden

Johan, volgens mij heb ik hetzelfde probleem. Kijk maar bij 29-12-2005 ([Scenic 2001] Zoemend geluid indien kouder dan 5 graden.) Bij mij is het ook nog niet gevonden. Is het bij jou ook zo dat, als je de auto bv een paar uur uit hebt gehad, het geluid na het starten niet optreedt. Pas als hij langer uit staat. Laat even horen als het probleem gevonden is.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heren ik denk niet dat er een probleem is. Volgens mij is het inderdaad de secundaire luchtinjectiepomp die je even hoort lopen. Deze blaast verse lucht in het uitlaatspruitstuk en samen met hogere benzineinjectie zorcht dit voor het sneller opwarmen van de katalysator. Laat er eens een specialist naar luisteren, de symptomen zijn er wel naar.

WtB (0), 18 jaar geleden

Pieter, geldt dit ook voor dci (diesel dus) motoren. Of te wel heeft een 1.9dci ook zo'n luchtinjectie mechanisme en waar zit die dan.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Nee diesel heeft dit niet zover ik weet.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Pieter, ik heb nog nooit van een 'secundaire luchtinjectiepomp' gehoord bij Renault. Waar zit ie dan? Heb je een foto? Je bent nl. nooit oud genoeg om iets bij te leren.

Johanneke (0), 18 jaar geleden

@WtB. inderdaad ja, als ik een paar uur later de auto start dan is er niets aan de hand.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Bij Renault diesels niet ;-)

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Benzine ook niet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.