Renault Scenic: benzinelucht

Bouwjaar: 1999

Mijn auto, een renault scenic 2.0 RT uit 1999, heeft de nare gewoonte om af en toe bij koud weer te stinken naar benzine. De lucht is dan zeer penetrant in het interieur aanwezig. Vervolgens kan het zo maar weken wegblijven om dan plotseling weer op te duiken. Alles is door de renault dealer nagekeken. slangen, ontluchtingsleidingen etc. Niets te vinden.
Nu heb ik sinds gisteren voor de 2e keer in korte tijd de weerstand van de aanjager stuk. Ik vermoed dat de kachelmotor hier de boosdoener is. Kan dit ook van invloed zijn op de benzinelucht in het interieur?? Auto gaat donderdag terug naar garage (garantie) dus ben benieuwd of iemand hier een antwoord op weet.
Marcel.

Sharky10858

Geplaatst door Sharky10858 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

sjaak r (0) PRO, 18 jaar geleden

Het komt wel voor dat de ring waarmee het vlotterelement vast zit knapt. Hierdoor krijg je vooral bij een vollere tank last van benzinegeur. Wat betreft je kachelweerstand denk ik dat de afvoer van de paravan bak verstopt zit waardoor het water naar binnenkomt.

remco9387 (0) PRO, 18 jaar geleden

Wat heel vaakt voorkomt bij 2.0 8V is dat de benzine aanvoer leiding op Injectie gallerij ( dit is de rechter leiding ).
lekt op de slangklem / of kleine haarscheurtjes vertoont.
Of nieuwe slangklem monteren, of benz. slang inkorten.
Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.