Renault Scenic: Speciaal gereedschap distributie

Bouwjaar: 2001

Voor het vervangen van de distributie van deze Scenic 16i/ 16V benzine is speciaal gereedschap nodig. Dat hebben we voor deze Scenic 16i/16V niet. Weet iemand uit ervaring of de distributiepen die in het blok gedraaid moet worden toevallig dezelfde is van Ford bv Focus 16I/16V? Schroefdraad is gelijk, maar voor de Ford motoren hebben we 3 distributiepennen met verschillende lengte liggen. Of weet iemand de lengte van de Reanault pen? orignr Mot. 1489 (volgens Autodata)

Siem Bijman

Geplaatst door Siem Bijman (165) PRO , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

10 Reacties

geert3496 (0) PRO, 18 jaar geleden

Lengte van de pen voor renault is 7cm met inbegrip van de schroefdraad.Pen voor ford is volgens mij korter.

a.s.r. (0) PRO, 18 jaar geleden

Dat met de pen in de krukas werkt niet bij sommige types omdat er geen gat meer in de krukwang zit en je de krukas als het ware tegen de pen aan moet draaien. mijn ervaring is dat dit wazig is. ik heb een stukje gereedschap gemaakt waarmee ik aan de onderkant bij het vliegwiel de starterkrans kan blokkeren nadat ik de krukas even via het bougiegat uitgeklokt heb op nul. je hebt dan tevens iets meer arm om de krukas tegen te houden bij het los en vast draaien van de poelie. het gereedschap voor de nokkenassen is ook vrij simpel zelf te maken, met twee platte stripjes van ik dacht 5mm, en dan nog een verbindingsstrip er tussen lassen. Als je het op deze manier doet dan werkt het goed.

ksie (0) PRO, 18 jaar geleden

Koop de onderdelen bij een dealer en vraag van te voren of dat je het gereedschap even mag lenen.

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Dankje jongens, ik verwacht het wel even te kunnen lenen, maar met jullie reakties kom ik vast ook al een heel eind.

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Met de originele afstelgereedschap van de dealer hebben wij de klus kunnen klaren. In principe werd dit echter niet uitgeleend, maar gelukkig zijn er nog monteurs bij de dealers werkzaam
die hun baas weten te overtuigen dat je meer bereikt door elkaar te helpen.Zo kunnen ze zelf ook eens iets van een collega teruglenen.

Ebber (0) PRO, 18 jaar geleden

@Siem, wij lenen het eigelijk ook nooit uit omdat on het verleden vaak is gebleken dat er toch mensen zijn die het kapot kunnen krijgen en of te laat of niet terug brengen!

Siem Bijman (165) PRO, 18 jaar geleden

Kan ik ook wel weer inkomen Ebber. Ik zou denk ik ook niet direkt gereedschap te leen geven aan Jan en Alleman, zeker als je verder geen zaken met elkaar doet, maar als dat wel het geval is weet je ook aan wie je het uitleent en hoe het wordt gewaardeerd.

arjankempeneers (0) PRO, 18 jaar geleden

Zo'n set kost ca. 59 Euro van Midlock en ik denk dat we toch steeds meer van deze motoren onder handen krijgen. Ik kwam er laatst achter dat een complete distributieset bij de Renault dealer goedkoper was dan bij de grossier.

Henk Nobach (0) PRO, 18 jaar geleden

Juist Arjan, tevens zit in de originele set ook een nieuwe bout voor de krukaspoellie (moet vervangen worden). Vergeet bij deze motoren niet om de waterpomp te vervangen!!!!

Het speciale gereedschap is bij de dealer overigens ook goedkoper.

willyvan (5) PRO, 18 jaar geleden

en let op dat je de multieriem juist monteerd in lijn anders gaat het fout (komt ie nadat ie raffelt tussen de dist riem) komt nogal eens voor bij controle bij ex lease autos waar bij aan gewerkt is (ligt zomaar groef erlangs op een pollie)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.