Renault Scenic: Het bekende knokkelende geluid

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 RT

Bij onze Scenic uit 1998 met 164000 op de klok heb ik onlangs de linkeraandrijfas compleet vervangen vanwege het knokkelende geluid en een kapotte hoes.
Het geluid is tot mijn grote schrik niet weg na het vervangen van deze as en ik vrees dan ook dat ik de bus, waar de tripode in zit, mee had moeten vervangen. Nu wil ik het meteen goed doen en ook de andere kant de aandrijfas pakken met de bus want het knokkelen doet zich voor bij stuuruitslagen links en rechts. Tevens schudt de auto een beetje bij het optrekken. Verder schakelt en trekt hij prima.

Iemand een idee wat deze bussen moeten kosten? ik vind ze nl niet op Hbase. en mocht iemand een goed adres hebben voor gereviseerde assen (regio gelderland/brabant/utrecht)...ik houdt me aanbevolen.

Groet,

Ries71

Geplaatst door Ries71 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Scénic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik heb dit probleem 2 keer bij een Kangoo gehad,en heb toen een tweede handse bij een revisiebedrijf van versnellingsbakken gehaald.Deze trilde metname bij belasting,en je kon duidelijk een beschadiging zien zitten.Als de linker aandrijfas gedemonteerd is hoef je alleen maar een grote borgveer weg te halen en kun je de bus er zo uit trekken.Succes!

Ries71 (0), 12 jaar geleden

Dank voor de tip en ik zie qua montage niet zo'n probleem hoor. Zijn de bussen alleen verkrijgbaar bij de Dealert? in de plaats waar ik woon voel ik me nooit zo welkom als ik originele renault parts wil hebben namelijk. Bij brezan wordt ik altijd snel en zeer correct geholpen moet ik zeggen. Maar zij zullen de bussen niet hebben neem ik aan....

bieuwke (0) PRO, 12 jaar geleden

Als de bus los verkrijgbaar,wat ik betwijfel,dan bij de dealer.Zoniet dan doe je hetzelfde als ik heb gedaan.Succes!

John9861 (0), 11 jaar geleden

Hallo Ries,

ik heb hetzelfde probleem met mijn scenic uit 98. Nieuwe aandrijfas maar nog steeds niet goed. Hoe heb je jou probleem toen opgelost en weet jij waar ik zo'n bus zou kunnen kopen?

met vriendelijke groet,

John

bieuwke (0) PRO, 11 jaar geleden

Bij een revisiebedrijf van versnellingsbakken!! Zie mijn bovenstaand verhaal van 27 juni 2011!!

Ries71 (0), 11 jaar geleden

Ik rijd er nog steeds mee en de teller staat inmiddels op 191000. Mogelijk gaat de Scenic er over een maand of 2/3 uit vanwege een verhuizing naar Utrecht Centrum. Daar is ie overbodig.
Mocht er interesse zijn...

John9861 (0), 11 jaar geleden

Dank voor de reacties,

ik ga een informeren bij een revisiebedrijf

met vriendelijke groet,

John

John9861 (0), 11 jaar geleden

Hallo Ries,

heb inmiddels contact gehad met een revisie bedrijf en ze hebben de bus liggen.
Was bij jou na het vervangen van de bus het knokkelen en schudden weg?

met vriendelijke groet,

John

John9861 (0), 10 jaar geleden

inmiddels de bus vervangen , helaas geen verbetering , er zit wel wat speling op de achterste motorsteun waardoor de motor iets lijkt te kantelen. Weet iemand hoe deze te vervangen? Je komt er namelijk niet goed bij. Moet hiervoor de motor er uit?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Scénic of stel zelf een nieuwe vraag.