Renault Megane: Hevig trillen tijdens rijden

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2000 cc

Renault Megane Coupé-Cabriolet Automaat bj 2004

Tijdens het rijden; vanaf 70km/h tot 90km/h trilt de ganse wagen zeer hevig. Boven 90km/h zwakt dit zeer sterk af maar is in de achtergrond aanwezig. Onder 70km/h rijd hij perfect. Dacht eerst aan de versnellingsbak maar tijdens de trillingen zijn er in de versnellingspook geen enkele trilling waar te nemen. Banden zijn nieuw en hebben maar 5000km gelopen. Lijkt te verergeren.

Enig idee wat dit zou kunnen zijn?

Alvast bedankt.

hendrpa

Geplaatst door hendrpa , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

Ramjod PRO, 9 jaar geleden

Aandrijfassen?
Wielen eens wisselen van voor naar achter.
Kan toch een band zijn al heeft deze maar 5000km gereden.

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

wielen wel goed vast

hendrpa, 9 jaar geleden

Wielen staan goed vast.

hendrpa, 9 jaar geleden

Hoera Hoera. Inderdaad banden. Even schetsen. Ben dan toch tot bij de bandencentrale gereden en heb gevraagd om de uitbalancering van de banden te checken. Bij de rechterband bleek dat 245gr lood zou meten aanbrengen. Hij wou de velg nader bekijken en liet de band verwijderen. Voila daar is het. Een tijd geleden had mijn vrouw lekke band en heeft de opblaaskit gebruikt om tot de banden centrale te rijden. Daar hebben ze de spijker verwijdert en een plug geplaatst maar...... vergeten het schuimproduct uit de band te verwijderen. Dit zorgde dus voor de trillingen. Na het verwijderen van dit schuimproduct en herbalanceren van de band ...... ALLES PERFECT.

Alvast bedankt aan allen die reageerden. THX

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.