Renault Megane: Hoge toeren Megane coupe!!

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Heeej

Ik heb een probleempje net ontdekt met me Renault Coupetje uit 96.
Ging net even 2 x flink doortrekke met me auto tot 5000 toeren en daarna even rustig gereden in de straat, uitgezet en aangezet en ging die in 1 x uit het niets oplopen naar 4000 toeren... auto uitgezet, opnieuw gestart weer hetzelfde, parkeerplaats gezet en motorkap open gedaan, ff laten luchten. na 3 x opnieuw starten deed ie het weer normaal.. nou ging ik daarna nog ff 1 x flink optrekke en begon die weer hetzelfde te doen. weer aan de kant gezet en paar keer opnieuw moete starten deed hele tijd raar.. telkens als ik hem starte begon die bij 2200 toere en liep die uit het niets naar 4000 toere zonder dat ik ook maar iets deed, gaspedaal zat niet vast ofso. uiteindelijk moete rijde met een minimum van 2000 toere als ik bij een stoplicht stond maar zodra ik normaal gas ging geve pakte hij me gas wel weer op bij de normale toerental. iemand een idee waarom dit zou kunnen gebeuren?? is dat omdat ik misschien teveel van het goeie heb gevraagd van de motor?

ik moet er wel ff bijmelden dat hij een sport(lucht)filter opzit.. zou het daaraan kunnen liggen? ik zag geen beschadigingen aan kapels of slangen.

groetjes

ersso

Geplaatst door ersso (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Mégane? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

5000 rpm is echt niet te veel van het goede. Waar staat de rode streep op de toerentelle? 6000? 6500?
Kan valse lucht zijn (lekke slang, kapotte pakking) of een vervuilde stationair klep die open blijft staan.

Is het sport luchtfilter een open filter of een vervanger in het originele luchtfilterhuis?

ersso (0), 14 jaar geleden

het rode staat bij 6000 maar hij hoort toch niet uit het niets zomaar 4000 toere te gaan lopen??

het is een luchtfiltertje voor de rest is er laatst onderhoud geweest aan aantal onderdelen maar dat is allemaal prima door een garage gedaan dus het zou niet aan die dingen kunnen liggen. Als ik na een tijdje weer rustig rij dan gaat ie weer op normale toeren rijden... zou hetkunne zijn dat het iets met het gaskleppenhuis te maken heeft of dat hij de gewenste kracht niet in 1 x kan leveren??

Bas_petiet (0) PRO, 14 jaar geleden

Controleer je slang van het inlaatspruituk naar je mapsensor eens, deze scheuren namelijk vaak in.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Mégane of stel zelf een nieuwe vraag.