Renault Clio (RN): Homokineet hoes

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Hai,

Ik heb hier een Clio staan waarvan de homokineethoes vervangen moet worden aan rechterwiel zijde.

Ik heb zojuist een pneumatische hoes omzet tool besteld maar daar ben ik nu niet meegeholpen.


Normaliter verwijder je de homineet van de aandrijfas, maar bij dit type zit de kooi aan de as vast, dus krijg je het smalste gedeelte van de hoes er niet overheen.
Wel zit er een ring (ongeveer 20 cm verder) waarover het smalste gedeelte van de hoes wordt geklemt. (zit daar een vertanding in?)..of een klemring?

Hoe monteer ik de aandrijfhoes bij dit type?


Clio RN u9
van 1 okt. 1991

Speedrazor

Geplaatst door Speedrazor (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Clio? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

deze hoezen trek je er gewoon overheen met een conische hulpstuk of een plastic cola fles die je een beetje aanpast

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

Nou nee, dat gaat je met dit type hoes niet lukken, is een soort hardplastic hoes. universele of rubberen hoesen wil wel.


Maar heb het ondertussen al voorelkaar, heb de volledige aandrijfas gedemonteerd, bakzijde zit met een paspen verbinding, bakzijde homokineet verwijderd, trillingsdemper eraf, en de nieuwe hoes schuift er perfect omheen.

Dinsdag met open armen mn pneumatische uitvoering in ontvangst nemen.

Bedankt voor het meedenken Robby.

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

met ie harde kunstof hoezen heb je aan dat gereedschap ook niks,maar zoals je nu gedaan hebt is idd de manier

anoniem-1573996169 (0), 15 jaar geleden

jaja zo heb je het goed gedaan,ik was in de veronderstelling dat je een soepele hoes had die je er zo overheen trekt

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

Kleine update,

Aangezien er gruis door het vet heen zat van de buitenste homokineet, hebbe we een andere aandrijfas gehaalt (auto-demontage bedrijf), gelijk prefentief de hoezen vervangen, alleen zagen we tot onze verbazing dat 1 van de (soort klemmetjes/vingers) van de buitenste homkineet dat die van zn plek was (lag uit het kuiltje) zitten volgens mij 3 of van die klemmetjes/vingers in die homokineet... hoe de hell krijg je dat dingetje weer terug in het kuiltje?..kan em er wel heen buigen, maar hij pakt em niet vast..

Help? :(

abc (0) PRO, 15 jaar geleden

normaal met een schroevendraaier krijg je hem wel terug geduwd en zou die moeten blijven zitten je moet dan een soort "klik"horen

Speedrazor (0), 15 jaar geleden

Ja, pressies, zo hadden wij dat ook in de planning, maar hoe we ook duwen buigen of wat, .. geen klik., of moet de homokineet onder een bepaalde hoek staan, en dan duwen, (al wel geprobeerd, maar zonder resultaat).

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Clio of stel zelf een nieuwe vraag.