Renault ADRIATIK: Hoofdkoppelingscylinder

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: ZD3 A2(6), Motorinhoud (cc): 3000, Vermogen (kw): 100

Goedemiddag,
Ik sta met mijn camper op basis van Renault in het zuiden en mijn koppeling werkt niet goed meer. Zelf denk ik aan de hoofdkoppelingscylinder. Trap ik het pedaal geheel in dan blijft hij onderin hangen. Trek ik hem omhoog en trap het pedaal dan half in dan werkt hij nog. Ik heb geen olie verlies. De ( Spaanse) Renault garage zegt dat een enkele HKC niet los te koop is en het en komplete set is en de bak er af moet. Echter op internet zijn er los te koop. Probleem is voor mij , hoe maak ik de leiding los van de HKC, deze is volkomen nieuw voor mij. Om de boel niet kapot te maken leek het mij handig op deze site mijn licht op te steken.
met gr.
Wie kan het mij uitleggen?

izola

Geplaatst door izola (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Trafic? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Foto

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Koppeling op de foto is niet goed te zien , ik zie een zeskant , maar ook een knel gedeelte ? foto vanaf de zijkant is duidelijker denk ik.

izola (0), 7 jaar geleden

Ik zal morgenochtend een andere foto maken,
alvast bedankt zover.
grt,

izola (0), 7 jaar geleden

Hier wat betere foto's. Ik denk zef dat de stalen klemmetjes omhoog gewipt kunnen worden en leiding dan los komt. Bij de bak zitten de zelfde beugeltjes. Als ik de nieuwe HKC binnen heb over een week dan kan ik misschien zien dat dit inderdaad de bevestigingen zijn.
Grt

leboef (0), 7 jaar geleden

Lijkt op de cilinder achter het koppelingspedaal.
Deze kun je idd loskoppelen met het stalen klemmetje.
Om hem te demonteren moet je deze cilinder een kwartslag draaien met een speciale dopsleutel.

izola (0), 7 jaar geleden

Allen bedankt voor de support, ik laat weer van mij horen als het onderdeel binnen is.
grt

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

Succes .

check

Beste antwoord, geplaatst door izola (0), 7 jaar geleden

L.s
Vorige week het onderdeel binnen gekregen. Het wisselen was in anderhalf uur gereed en succesvol. Ontluchten geen probleem.Bij deze bedankt.
Izola

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Trafic of stel zelf een nieuwe vraag.