Renault Laguna 2008: Houdbaarheid benzine

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Benzine, Motorcode: F4R K8, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 150

Omdat onderdeel van mijn auto niet leverbaar was, heeft deze zeer lang stil gestaan met af en toe wel een kort ritje.
Na vervanging onderdeel (motormanagement computer), deed de auto het weer even om vervolgens weer in storing te vallen met de melding o.a. geen brandstof...

Na meerdere keren kleine beetjes getankt te hebben lijkt de storing weg..

Mijn vraag is eigenlijk hoelang gaat benzine in een tank mee, en kan dit problemen geven als dit er telang inzit, zou denken er staan wel meer auto's lang stil denk maar aan auto's in de showroom..

Graag eens jullie reactie..

Remi.laguna

Geplaatst door Remi.laguna (115) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Pivavar (50), 1 week geleden

Ik zou na een jaar wel denken dat de boel aan het dichtslibben is, maar mijn buitenboordmotor start na 11 maanden winterstalling binnen 3 seconden en deze maand startte mijn motorscooter na 3 jaar (!) stilstaan, met een nieuwe accu, ook direct. Op de oude benzine.

Remi.laguna (115), 1 week geleden

Uitlezen geeft veelvuldig P0313 wat verwijst naar een brandstof tekort..

Als ik even google wordt er aangegeven dat brandstof een houdbaarheidsdatum heeft van 3 a 6 maanden, wat me wel erg kort lijkt, maar zullen het niet verzinnen mag ik aannemen..

Heino4267 (230), 1 week geleden

Dat ligt eraan welke brandstof je hebt getankt.
Als je E10 hebt getankt gaat de benzine na verloop van tijd uitvlokken wat deze symptomen kan geven.
Oorzaak is het aandeel biobrandstof in E10: het bio-aandeel kan "bederven". Brandstoffen met een lager bio-aandeel erin zijn een stuk stabieler op de lange termijn.

Remi.laguna (115), 1 week geleden

Ik tank altijd E5

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.