Renault Laguna 2008: Bijsturen en hobbelen linker bocht rotonde

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel, Motorcode: M9R J8, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 110

Ik heb deze auto net, een Laguna 3 diesel automaat. Nu als veel gas geeft moet je bij sturen, als je het gas los laat is dit de andere kant op. Als je op een rotonde rijd en je rijdt links af dan hobbelt hij, lijkt op bonken maar dan zonder geluid. Het gebeurd alleen links af, zelf schat ik in dat het de rubbers zijn van de draag armen. Ik moet wel vertellen dat de vorige eigenaar de linker fusee kogel heeft vervangen, dus weet niet of hij is uiterlijnd.

Edwinjan76

Geplaatst door Edwinjan76 (0) , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Renault Laguna? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

AS1 (135), 5 maanden geleden

Dit klinkt wel erg als draagarmrubbers inderdaad. Even laten controleren.

kaleido 1 (2285) PRO, 5 maanden geleden

Draagarmrubbers bijna zeker , in iedergeval flink speling in het onderstel.

JGC (55), 5 maanden geleden

Losse fuseekogel kan ook nog. Controleer of de bout die de kogel op z'n plek houdt wel goed vast zit.

Edwinjan76 (0), 5 maanden geleden

Ik dacht hetzelfde, of er moet een draag arm of bout niet goed zijn vastgedraaid bij het vervangen van de fusee kogel of de draag arm rubbers zijn uitgescheurd. De apk is deze week erop gezet, dus het kan nooit iets groots zijn. De fusee kogel is daarbij vervangen. Ik ga vanmiddag als het weer meezit even de winterbanden erop zetten en kijken wat het is.

JGC (55), 5 maanden geleden

Ik kocht een 206 met nieuwe APK, daarvan zat de moer van de bout die de fuseekogel moet borgen in de astap helemaal niet aangedraaid, zat op einde van de bout.
Auto brak steeds uit bij het nemen van een scherpe bocht, zoals bijvoorbeeld een klaverblad met 70 nemen.
Weet niet of de bout na het vervangen bij jou netjes op moment gezet is, maar ik deed dat wel en de fuseekogel kon daarna nog gewoon schuiven, hele zooi was verbogen. Uiteindelijk met 2 sleutels erop schijt aan moment gehad en gewoon flink vastgedraaid, probleem opgelost.

Edwinjan76 (0), 5 maanden geleden

Ik denk zoiets ook, ik pak mijn andere Laguna eerst. Ik neem morgen mij garage krik mee, zodat ik er netjes onder kan werken.

kaleido 1 (2285) PRO, 5 maanden geleden

En steuntjes/bokjes er onder .

Edwinjan76 (0), 5 maanden geleden

Ik heb een goede garage krik, geen zorgen, ik leg altijd het wiel eronder als veiligheid.

    Vraag is wat breder is, het wiel of jouw hoofd als je eronder ligt. Hier altijd afsteunen op een houten blok met krik erbij als wiel eraf moet. - JGC (55), 5 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Renault Laguna of stel zelf een nieuwe vraag.